Hlavní obsah

Fotbalový glosář: Přestupní okno tlačí na Chelsea i Spartu, která finišuje s odchody Janka či Karavajeva

Glosář Luďka Mádla s Jiřím Hoškem.

 

Reklama

Novinky z mezinárodního i českého přestupního trhu glosují Luděk Mádl a Jiří Hošek.

Článek

Ve středu končí měsíc leden a to ve většině evropských fotbalových soutěží znamená konec zimního přestupního období. Vedle toho, že kupříkladu Arsenal dotahuje přestup Pierra-Emericka Aubameyanga z Dortmundu a po útočníkovi se ještě na poslední chvíli poohlíží Chelsea, zajímá středeční datum intenzivně i pražskou Spartu.

Česká uzávěrka přestupů je sice posunutá až do února, pokud se však sparťané chtěj zbavit svých přespočetných hráčů, musí se jim podařit udat je na mezinárodním trhu právě do středeční půlnoci.

Týká se to například útočníka Marka Janka, jenž by měl zamířit do švýcarského Lugana, ale stále se Spartou debatuje o tom, jakým způsobem spolu doladí finanční vypořádání kontraktu, který by byl předčasně ukončen.

Na soustředění se Spartou neodcestoval ani Vjačeslav Karavajev, jenž má rozjednané angažmá v Beneluxu. A podobným směrem patrně zamíří i Lukáš Mareček, který padl do oka belgickému Lokerenu.

Dočká se anglická Premier League negativního dopadu plynoucího z rozhodnutí Britů opustit Evropskou unii? Proč FC Liverpool jednou zazáří a vzápětí pohasne tak jako o víkendu v FA Cupu? Čeho se lze ještě do středy nadít na mezinárodním přestupním trhu? Prodá Viktoria Plzeň útočníka Michaela Krmenčíka? A který český tým ohrožený sestupem posiloval v zimě nejmasivnějším způsobem? To vše se dozvíte ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované