Hlavní obsah

Fotbalový klub použil místo diváků erotické panny, pak se omluvil

Foto: Profimedia.cz

Korejský klub zaplnil tribunu plastovými erotickými figurínami.

Reklama

Korejský klub FC Soul zaplnil prázdnou tribunu umělými figurínami. Následně se ukázalo, že se jedná o erotické panny. Vedení celku z hlavního města se omluvilo. Fanoušci chování klubu ale i tak nemohou pochopit.

Článek

Vedení korejského klubu FC Soul nechtělo v době pandemie nechat vlastní hráče hrát před prázdnými tribunami. Aby stadion nevypadal pustě, objednal klub několik plastových figurín v životní velikosti, které následně i oblékl do klubových dresů.

Krok vedení klubu z hlavního města Jižní Koreje zdánlivě připomíná snahu německého Mönchengladbachu. Tam iniciativu zaplnit stadion plastovými diváky vedli sami fanoušci. Na rozdíl od Koreje ale v Německu použili plastové kartony a na nich podobizny samotných fanoušků. Celá akce zároveň měla charitativní rozměr.

Foto: Profimedia.cz

Zaplněné tribuny německého Mönchengladbachu plastovými podobiznami fanoušků.

Zatímco v Evropě a všude po světě sklidil nápad fanoušků Mönchengladbachu jen obdiv, v Koreji obsazení tribun plastovými figurínami vzbudilo jen pozdvižení.

Ukázalo se, že snaha zaplnit stadion erotickými figurínami nepomohla – tak jako v Německu – nemocným dětem a lidem bez práce, ale prodejcům sexuálních pomůcek.

Fanoušci totiž při detailním záběru kamer zjistili, že se nejedná o jen tak obyčejné panny půjčené z muzea voskových figurín, nýbrž o druh erotických pomůcek.

V Asii jsou panny v životní velikosti již několik let trendem. Specializované obchody nabízejí tisíce modelů plastových figurín, které nabízejí i různé funkce či odlišný vzhled.

I když jsou, a to nejen v Koreji, erotické panny nestárnoucím fenoménem, fanoušci novou „akvizici“ klubu odsoudili. Žádali hlasitě okamžité odstranění panen a vyjádření nejvyššího vedení. Zástupci FC Soul okamžitě reagovali a trvali na tom, že se nejedná o nafukovací panny určené k sexuálnímu použití.

Foto: Profimedia.cz

FC Soul figuríny rozmístil na jedné z tribun a navlékl je i do klubových dresů.

I přes původní vyjádření ale vedení klubu následně vydalo prohlášení, v němž se fanouškům omluvilo. „Rádi bychom se našim příznivcům omluvili. Je nám to velmi líto. Naším záměrem bylo trochu odlehčit situaci v těchto těžkých chvílích. Budeme usilovně přemýšlet o tom, jak zajistit, aby se nic podobného už neopakovalo,“ vzkázal klub svým příznivcům.

Prohlášení a omluva ze strany klubu ale fanoušky neuspokojila. „Aby něco takového bylo schváleno a hlavně zrealizováno, bylo určitě potřeba souhlasu několika lidí. To nikoho nenapadlo ověřit vzhled figurín a hlavně jejich reálné využití?“ zlobil se jeden z příznivců na sociálních sítích.

Nákup erotických figurín může klub stát i ztrátu fanoušků ze severní Ameriky, kde žije početná komunita Korejců. Americký trh je přitom – po tom domácím asijském – pro klub nejdůležitější z hlediska podpory a finančních příjmů.

Reklama

Doporučované