Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Čermák má zaplatit pokutu 160 tisíc, jinak skončí ve vězení

Fotbalista Čermák má zaplatit pokutu za dopravní nehodu, při které málem uhořel.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Kromě pokuty za nehodu v opilosti nesmí Čermák 20 měsíců řídit. Ještě se může ale odvolat.

Článek

Fotbalista Viktorie Plzeň a juniorský reprezentant Aleš Čermák zná trest za dopravní nehodu, při níž s alkoholem v krvi havaroval na okraji Prahy a málem ve svém voze uhořel.

Obvodní soud pro Prahu 2 o něm v pondělí rozhodl na návrh státního zástupce trestním příkazem, tedy ve zrychleném řízení, kdy případ není projednán v hlavním veřejném líčení.

„Dostal peněžitý trest ve výši 160 tisíc korun. Pokud ho nezaplatí, skončí na čtyři měsíce ve vězení. Nesmí také dvacet měsíců řídit,“ řekla Seznamu mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Zároveň dodala, že rozhodnutí není pravomocné. Čermák se tak proti trestu ještě může odvolat. Pokud by to udělal, soud by pak případ projednal v hlavním líčení. A trest může klidně změnit.

„Obviněný je trestně stíhán pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let,“ řekl mluvčí Ondřej Šťastný z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2, které nehodu Čermáka dozoruje.

Reprezentant se zatím k případu vyjadřovat nechce. „Soudní rozhodnutí není pravomocné, v tuhle chvíli proto není co komentovat,“ řekl Pavel Pillár, ředitel komunikace společnosti Sport Invest, která Čermáka zastupuje.

Video: Fotbalista David Limberský dostal zpět svůj řidičský průkaz.

David Limberský.Video: Jakub Říha

Fotbalista naboural po posledním ligovém utkání, kdy se ještě jako hráč pražské Sparty vrátil s týmem ze zápasu na Slovácku. Čermák v noci odjel od stadionu na Letné. Po zhruba šesti kilometrech naboural.

Po nárazu do stromu nedaleko Horoměřic u Prahy začalo jeho auto hořet. Čermák se z vozidla naštěstí dostal. Po nehodě mu však naměřili 1,5 promile v krvi, měl zlomená žebra a přišel také o mistrovství Evropy do 21 let. Před několika dny přestoupil ze Sparty do Viktorie Plzeň.

Dopravní nehodu v opilosti nedávno způsobil také současný Čermákův spoluhráč David Limberský. Ten poté, co v Praze naboural své luxusní auto, musel zaplatit škodu v řádu několika desítek tisíc korun a na rok přišel také o řidičský průkaz.

Reklama

Doporučované