Hlavní obsah

Fotbalový talent, který brutálně zabil svoji přítelkyni, se vrací na hřiště. Chtěla ho i Barcelona

Brazilský tým podepsal smlouvu s fotbalistou odsouzeným za vraždu.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Před osmi lety se o něj zajímala Barcelona nebo AC Milán. Místo toho Bruno zabil svou bývalou přítelkyni a skončil ve vězení.

Článek

Ke kontroverznímu kroku se rozhodl druholigový brazilský klub Boa Esporte, který angažoval fotbalistu odsouzeného za vraždu. Loňský vítěz třetí nejvyšší brazilské soutěže podepsal dvouletý kontrakt s 32letým brankářem Brunem Fernandesem de Souzou, kterého před měsícem propustil soud po sedmi letech z vězení. Za mříže se ale může opět vrátit.

„Je to nová příležitost. Jsem velmi šťastný a motivovaný, že tady můžu být,” řekl hráč na tiskové konferenci.

Brankář s přezdívkou Bruno platil před zatčením za jeden z největších brazilských talentů. Od roku 2006 nastupoval za přední brazilský tým Flamengo, kde od roku 2009 nosil i kapitánskou pásku. Ve stejném roce získal s klubem mistrovský titul a začaly se o něj zajímat světové velkokluby, například španělská Barcelona nebo italský AC Milán.

Z první ligy do vězení

Z vrcholu ale Bruno padl až na dno. V roce 2010 zmizela jeho bývalá přítelkyně Eliza Samudiová, se kterou měl fotbalista dítě, ale odmítal na něj platit alimenty. Naopak ještě během těhotenství ji nutil, aby šla na potrat. Soud ho obvinil z únosu a vraždy.

Později se ukázalo, že Bruno měl nechat Samudiovou mučit a uškrtit. Údajně za to zaplatil nájemnému vrahovi zhruba 250 tisíc korun. Tělo společně se svými komplici rozřezal na kusy a předhodil psům. Zbytek ostatků pohřbil pod betonem. Soud ho za únos a vraždu poslal na 22 let do vězení.

Před měsícem se ale dostal na svobodu a okamžitě měl na stole několik smluv k podpisu. Rozhodl se pro druholigového nováčka Boa Esport, který ale kontraktem dost riskuje. Kvůli Brunovi přišel už o tři sponzory a nespokojení jsou i fanoušci, i když u většiny Brazilců je brankář stále velmi populární. Především ale není jisté, jestli soud nepošle Bruna zpátky za mříže.

Z klubu odcházejí sponzoři

Při tiskové konferenci, na které klub Bruna oficiálně představil, musel hráč čelit otázkám ohledně spáchané vraždy.

„Proč si myslíte, že si zasloužíte obléknout fotbalový dres tak brzy poté, co jste byl usvědčen z tak barbarského zločinu,” ptala se ho místní reportérka. Bruno ale odpovědět odmítl: „Na tuhle otázku nebudu odpovídat."

Proti spojení Bruna s Boa Esport protestují také organizace na ochranu žen, a to hlavně proto, že se Brazílie potýká s rostoucím násilím právě vůči ženám, připomíná britský deník The Guardian.

V poslední zprávě upozorňuje například organizace Amnesty International, že v předchozí dekádě se fyzické násilí na ženách s následkem smrti zvýšilo o 24 %. Podle dalšího průzkumu společnosti Datafolha se každá třetí brazilská žena v posledním roce setkala s fyzickým, verbálním nebo psychickým násilím.

Reklama

Související témata:

Doporučované