Hlavní obsah

Fotbalový tým Chapecoense zdrtila před rokem letecká havárie. Nový kádr ale dokázal nemožné

Klub Chapecoense dokázal během několika měsíců postavit úplně nový a úspěšný týmVideo: AP

 

Reklama

Před rokem přišli při letecké havárii téměř o celý tým. Teď se brazilský klub Chapecoense může konečně znovu radovat.

Článek

Oproti všem předpokladům se hráčům v typicky zelených dresech podařilo s náskokem udržet v první brazilské lize a nepotřebovali k tomu ani výjimku od fotbalového svazu, který jim po neštěstí nabízel jistotu dvou až tří let bez sestupu na vytvoření nového kádru.

Celý klub i jeho fanoušci mají ale i další důvody k radosti, a to hned tři. Trojice hráčů, která katastrofu přežila, se pomalu vrací na fotbalový trávník. Obránce Neto figuroval na soupisce, ale do profesionálního kolotoče se vrátí až příští sezonu. Jeho spoluhráč Alan Ruschel stihl dokonce pět zápasů v aktuálním ročníku a brankář Jakson Follmann, který přišel při havárii o nohu, si minulý týden poprvé zatrénoval.

Chapecoense slaví udržení prvoligové soutěže:

Mezitím stále probíhá vyšetřování havárie, ale příčina katastrofy je jasná - nedostatek paliva. Odpovědnost za neštěstí tak nese letecká společnost a pilot. Chapecoense se ale soustředí hlavně na další sportovní výzvu. Aktuální kádr se spoléhal především na hostující hráče. Před novou sezonou tak čeká vedení těžký úkol - znovu postavit konkurenceschopný kádr.

Reklama

Doporučované