Hlavní obsah

Fotí ženy při orgasmu i sexuální úchylky. Co skrývá dekadentní fotograf u sebe doma?

Kolik už vyfotil žen při orgasmu? Rozhovor s nevšedním fotografem.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Petr Jedinák je vše, jen ne klasický fotograf. Ženy zachycuje při tom nejintimnějším zážitku - orgasmu. Ženská sexualita ho vlastně fascinuje celý život, jako fotograf se ale soustředí jen na ten okamžik, kdy se při vyvrcholení mění výraz v obličeji. Kolik žen už před ním takto změnilo tvář a jak vlastně taková fotografie vzniká?

Článek

107. Číslo, které Petr Jedinák ví přesně. Skrývá počet dívek, které se před jeho fotoaparátem nechaly zachytit při tom nejintimnějším prožitku vůbec. A nejde jen o pouhé číslo, Jedinák si tváře svých modelek prý pamatuje do jedné.

„Fotil jsem jednu nevidomou, která je od narození bez tohoto daru, a její orgasmus byl úplně jiný než všech ostatních. Ona během toho orgasmu začala mávat rukama a nohama a tu energii vracela tomu světu a bylo to strašně milé a nečekané. Pořád jsou možnosti a modely, které jsem ještě neviděl,“ vzpomíná fotograf Petr Jedinák, který už vyfotil přes tři stovky orgasmů.

S fotografovanými ženami si prý vždycky nejdříve povídá, snaží se je zbavit studu a zábran. Dojít k vyvrcholení na malé stoličce, obklopena velkými světly, totiž pro ženy často není nic příjemného.

„Já tam stojím takhle opodál, opírám se o obrovský fotoaparát, na vás svítí spousta světel, je to nepřirozené, nepohodlné. Vy dáte první, já se při tom prvním orgasmu pokusím udělat fotku. Ale ten první orgasmus je o tom, že nastuduju ten průběh, a protože dámy bývají velmi často multiorgasmické, tak po nějaké době se fotí druhý, třetí, čtvrtý. Prostě do té doby, kdy to ty holky baví,“ potutelně se směje.

Způsob fotografování je stejně nevšední jako jeho téma samo. Fotografie jsou pořizovány mokrým kolodiovým procesem, který se používal v dřívějších dobách a při kterém se fotí na skleněnou desku. Díky speciálnímu procesu také fotky dostávají takový zvláštní, zastaralý šmrnc. Když ovšem přijdete do ateliéru Petra Jedináka, rozhodně nemáte pocit, že by se tady čas zastavil. Všude je cítit vůně kůže a smyslnost všeho vyzkoušeného. Závan dekadentnosti ovšem skrývá něco mnohem hlubšího - autentičnost a možnost přemýšlet o intimitě zase trochu jinak.

„Ti lidé mají spoustu všemožných úchylek a představ - sexuálních, erotických - a to mě baví. To je vlastně součást komunikace. Sex je o tom, že jsme upřímní a vlastně dáváme sami sebe, bereme si a komunikujeme a máme radost, že ten partner je také šťastný z toho, že my jsme šťastní. Je to takové vlastně obdarovávání se, a obdarovat se můžete stejně tak jako pohlazením, tak rákoskou, to je prostě na každém,“ uzavírá fotograf.

Více o dekadentním fotografovi Petru Jedinákovi se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované