Hlavní obsah

Fotky: Použít a zahodit. V ulicích se začaly válet jednorázové rukavice i roušky

Zdaleka nejde jen o nepořádek či fakt, že se plast v přírodě jen tak nerozloží. Fakticky jde o kontaminované, a tedy rizikové předměty. Na problém upozornila nezisková organizace Trash Hero Praha.

Reklama

Článek

Trash Hero Praha je odnoží mezinárodní organizace, jejíž dobrovolníci usilují o to zbavit alespoň své okolí povalujících se odpadků. Organizují úklidy, přednášky a workshopy, jejichž smyslem je přimět občany přemýšlet nad spotřebou jednorázového odpadu, především plastu. Ta je v době koronavirové nákazy vyšší než normálně: Vše se balí do sáčků, používají se jednorázové rukavice, mnozí už sehnali i jednorázové roušky.

„Také už je potkáváte všude možně? Poházené roušky a rukavice?“ zeptali se Trash Hero Praha na svých facebookových stránkách (externí odkaz zde). A začaly jim přibývat fotografie jako důkazy. Ty chce organizace předložit pražským radním, s nimiž už začala řešit, co proti tomu dělat.

Redakce Seznam Zpráv získala souhlas snímky publikovat. Pokud máte ve svém mobilu na fotkách podobné „úlovky“, rádi je do galerie rovněž zařadíme.

Reklama

Doporučované