Hlavní obsah

Fotky: Utopená auta i zaplavená kaple. Plzeňsko zasáhly přívalové deště

Foto: HZS Plzeňský kraj

Hasiče v Plzeňském kraji zaměstnávají následky prudkých dešťů.

Reklama

Hasiči v Plzeňském kraji v pondělí na několika místech zasahovali po vydatných deštích. Nejvíc výjezdů měli na Klatovsku, ale také například v Plzni.

Článek

Pondělní prudký déšť v Plzeňském kraji zaměstnal hasiče. Od 16:30 do 23:00 vyjížděli k řešení následků dešťů v 59 případech, z toho sedmkrát odstraňovali popadané stromy, ve zbývajících případech odčerpávali vodu ze sklepů, domů, lagun nebo odstraňovali nánosy bahna z komunikací.

V Plzni se po prudkém dešti utvořily večer laguny na silnicích zejména ve čtvrti Bory, voda místy nadzvedla poklopy kanalizací a některé silnice musely být uzavřené. Ve vodě uvázla auta.

„Nejvíce výjezdů bylo na území města Plzně, na Klatovsku, Plzni-severu a Plzni-jihu,“ shrnul mluvčí hasičů Petr Poncar. Například v Borovech na Klatovsku musela policie večer kvůli půl metru vody na vozovce zastavit provoz na silnici první třídy I/27. Hasiči v obci mimo jiné čerpali vodu i z místní kaple.

+2

V Neznašovech, kde zakalená voda stála na silnicích, hasiči čistili kanálové propusti. Odčerpávali vodu také nedaleko Běšin u Šáleného mlýna, kde voda zatékala na čerpací stanici a komunikaci. Před Radobyčicemi u Plzně se po dešti začal rozlévat malý rybníček při ulici K Doudlevcům. Další zásahy měli hasiči v Bolešinech a v Běšinech na Klatovsku, řekl Poncar.

Podle webu Českého hydrometeorologického ústavu postihly odpolední deště zatím nejvíce Šumavu na Klatovsku. Na Hojsově Stráži napršelo odpoledne už 30,7 milimetru vody, v Čachrově 26,8 milimetru, v Prášilech 25,7 a v Kašperských Horách 12,3 milimetru.

Reklama

Související témata:

Doporučované