Hlavní obsah

Fotoblog: Pořádně si to užijeme, řekly si hvězdy. A vyrazily do obýváku

Foto: Profimedia.cz

Cenu za celoživotní dílo si odnesla Jane Fonda. Ta mimochodem splnila svůj slib, který dala zhruba před dvěma lety. Tedy že už nebude kupovat nové oblečení, takže krémově bílý kostým již v minulosti vynesla.

Reklama

Předávání Zlatých glóbů se letos odehrálo hybridně. Někdo dorazil na červený koberec, jiní se zkrášlili a zasedli doma k videokonferenčnímu hovoru.

Článek

Zlaté glóby jsou rozdány. Velkou radost mají jistě především v Netflixu, jehož produkce si vysloužily hned deset ocenění. Nejúspěšnější přitom byl seriál Koruna. Kompletní přehled vítězů najdete například ZDE.

Předávání sošek ovšem bylo pozoruhodné po módní stránce, a to ze dvou důvodů. Vzhledem k tomu, že Zlaté glóby jsou v sérii událostí na červeném koberci vždy první, bývají přehlídkou nejlepší krejčoviny, aspoň pokud jde o americké ceremoniály (britská BAFTA bývá ještě o stupínek výš). Naopak brzy následující udílení Oscarů bývá módně odvážnější, protože se celebrity snaží strhnout více pozornosti. A přehlídkou úletů jsou pak známé ceny Grammy.

Letošní rok jako by si celebrity chtěly po měsících covidové pandemie víc užít. Modely, které si připravily pro slavnostní ceremoniál, byly často pompézní, rozhodně nápaditější než v uplynulých letech. Zkrátka jako by převládlo u stylistů, módních domů i samotných hvězd heslo: „Konečně se můžeme předvést.“

Tak například čerstvá držitelka sošky Emma Corrin (za ztvárnění princezny Diany v Koruně) zvolila šaty značky Miu Miu. Dominantou modelu je enormní volánkový krejzlík a masivní ramena.

Sociální sítě plní různé variace snímků, na nichž mladičká herečka předvádí výtvor předního módního domu. Fotka z červeného koberce ovšem chybí. Emma Corrin byla totiž jednou z těch, kteří se ceremoniálu účastnili na dálku. Čímž volbě výrazného prvku u krku, který byl vidět i na videokonferenčním hovoru, nelze než zatleskat.

To je mimochodem ten druhý pozoruhodný moment letošního udílení. Těch, kteří diváky pozvali k sobě do obýváku (či třeba hotelového pokoje), bylo nepočítaně. Nahlédnout se dalo třeba k Nicole Kidman.

Ta jinak předem odprezentovala honosnou róbu z dílny Louis Vuitton i „instagramově“ správně, aby bylo jasné, že doma nesedí jen tak v něčem, co vytáhla ze skříně.

Foto: Courtesy of Louis Vuitton

Nicole Kidman dopředu nafotila model Louis Vuitton, který si vzala na předávání Zlatých glóbů. Z obýváku by totiž linie toalety tolik nevynikly.

A abychom měli i „český prvek“ v americké filmově módní show. Novou držitelkou ceny za vedlejší roli v seriálu se stala Gillian Anderson za dokonale přesné zpodobnění britské premiérky Margaret Thatcher v již zmíněné Koruně.

Foto: Profimedia.cz

Gillian Anderson si musela kvůli převzetí Zlatého glóbu řádně přivstat (nebo nejít spát). Je totiž v Praze.

Někdejší agentka Scullyová ze seriálu Akta X si slůvka „and the winner is“ vyslechla v zelené róbě z hotelového pokoje v Praze (takže v „nekřesťanských“ 4:15 ráno). V Česku totiž natáčí film z období druhé světové války. Snímek White Bird: A Wonder Story, kde české prostředí představuje Francii, režíruje hollywoodský režisér Marc Forster.

Na nejlepší modely z předávání Zlatých glóbů se podívejte v galerii:

+6

Reklama

Doporučované