Hlavní obsah

Fotograf zachytil měnící se ulice Londýna od počátku pandemie

Od začátku pandemie covidu-19 fotografuje Dougie Wallace v ulicích Londýna měnící se nálady města i jeho obyvatel. Časosběrný dokument nyní vychází v knižní podobě, podívejte se na výseč autorovy práce.

Reklama

Článek

Fotografie v publikaci Bus Response jsou zachyceny od dubna do prosince roku 2020. Fotografickou publikaci vydává nakladatelství Dewi Lewis Publishing v limitované edici čítající 100 kusů

+12

„K focení mě motivuje samotné lidské chování. Interakce a emoce lidí mě fascinují. Moje příběhy mají škálu výrazů, které jimi procházejí. Moje práce převádí to, co vidím skrze objektiv. Rád bych si myslel, že moje fotografie vyjadřují uvěřitelný a absurdní úhel pohledu,“ říká na svých stránkách.

Dougie Wallace

» Skotský fotograf z Glasgow, kterému se také přezdívá Glasweegee. Autor je znám pro své dlouhodobé dokumentární projekty se sociální tematikou a vizuálně expresivní pojetí street photography. V jeho fotografiích je patrný smysl pro groteskní situace.

» Získal mnoho prestižních ocenění, vystavoval ve světoznámých institucích a je autorem několika fotografických knih, z nichž všechny jsou kriticky uznávané.

Reklama

Doporučované