Hlavní obsah

Fotopošuci mají sraz… Týden života očima českobudějovické grafičky

Foto: Lenka Pužmanová

Týden v životě zaznamenala grafička Lenka Pužmanová.

Reklama

Grafička Lenka Pužmanová z Českých Budějovic zažila během jednoho týdne demonstrace, hru na kytaru i sraz „fotopošuků“.

Článek

Grafička z Českých Budějovic Lenka Pužmanová je s projektem Week of Life spjata od jeho vzniku a má v něm zaznamených 186 týdnů života. Patří mezi nejvýraznější členy projektu, a to především svou výraznou kreativitou, kterou úspěšně využívá v mnoha svých projektech a nápadech. Svou profesi grafika velmi citlivě dokáže spojit se zálibou ve fotografii a její tvorba má nezaměnitelný rukopis, jehož charakteristika by se dala vyjádřit pojmy jako uklidňující, lehký, hladivý, pastelový a něžný. Kromě práce grafika ve své vlastní živnosti také vyučuje kreativní fotografii na Katedře výtvarné výchovy Jihočeské univerzity.

Lenka je členkou českobudějovického fotoklubu Vývojka, fotoklubu Šafu(c)k a výtvarného družstva „To jsou“. Je aktivní spoluorganizátorkou fotografického života v Českých Budějovicích, v minulosti například Fotouniverziády, festivalu Jihočeský výlov, výstavy v Café Galerie a v současnosti výstav v Hammond cafe. Kromě fotografie se také aktivně věnuje hře na kytaru.

V tomto týdnu prožívá Lenka svůj běžný život, ve kterém pracuje, baví se, demonstruje, hraje na kytaru a podniká spoustu dalších aktivit. V závěru týdne se účastní srazu členů projektu Week of Life na Lipenské přehradě, jehož je zároveň také organizátorkou. Setkání se uskutečnilo na počest dalšího člena projektu Romka Hanzlíka, který nedávno zemřel a který je autorem označení členů projektu „fotopošuci“.

Pondělí 10. června 2019

Foto: Week of life

Takový byl pondělek 10. června.

+5

Úterý 11. června 2019

Foto: Week of life

Takové bylo úterý 11. června.

+5

Středa 12. června 2019

Foto: Week of life

Taková byla středa 12. června.

+5

Čtvrtek 13. června 2019

Foto: Week of life

Takový byl čtvrtek 13. června.

+5

Pátek 14. června 2019

Foto: Week of life

Takový byl pátek 14. června.

+5

Sobota 15. června 2019

Foto: Week of life

Taková byla sobota 15. června.

+5

Neděle 16. června 2019

Foto: Week of life

Taková byla neděle 16. června.

+5

Reklama

Související témata:

Doporučované