Hlavní obsah

Francouzi jsou moc „intoši“. Zaz o tom, proč hraje radši v Praze než v Paříži

„Piaf v sobě měla hodně paradoxů, ale kdo nemá,“ říká osmatřicetiletá zpěvačka.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Nehrála u nás poprvé ani naposledy, ale pokaždé předvede něco nového. Zaz se v Praze zastavila na svém dalším světovém turné, tentokrát k desce Effet Miroir. Příště přijede v létě na festival Colours of Ostrava.

Článek

„Francouzi mají ve zvyku věci intelektualizovat. Jinde často nerozumí slovům, tak víc vnímají emoce,“ reaguje francouzská hudebnice na názor, že je populárnější v zahraničí než doma. Dodává ale rychle, že i francouzské publikum umí její koncerty snadno vyprodat.

Ve svém novém albu se věnuje hned několika hudebním stylům. V první baladě se ale překvapivě obrací k malému dítěti. „Starat se o děti znamená starat se o sebe. Zároveň je to trochu retrospektivní píseň. Přijímám věci, které už nemohu změnit, ale zároveň se stávám tím, čím chci být,“ vysvětluje.

Sama by teď chtěla být možná herečkou. V poslední době se o ní mluvilo v souvislosti s novým filmovým ztvárněním šansoniérky Édith Piaf. Zahraje si zpěvačku, jejíž písně má na svém repertoáru? Proč vlastně Piaf vždycky funguje na diváky? A co se Zaz dozvěděla sama o sobě během sedmi let cestování napříč světem? Sledujte ve videu výše.

Pořad Kultura Terezy Willoughby vysíláme v premiéře každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
ZAZ

Doporučované