Hlavní obsah

Milionáře Tapieho přepadli lupiči

Foto: Profimedia.cz

Bývalý vlastník sportovní značky Adidas Bernard Tapie.

Reklama

Bývalého francouzského ministra a známého byznysmena Bernarda Tapieho a jeho ženu přepadli v jeho vlastním domě lupiči. Oba manžele ztloukli a z domu odnesli cennosti. Manželé si ze střetu s kriminálníky odnesli lehká zranění.

Článek

Známý francouzský podnikatel a bývalý ministr Bernard Tapie se stal spolu se svou manželkou obětí domovní loupeže. Osmasedmdesátiletého milionáře a jeho ženu napadli lupiči v noci na neděli v jeho domě nedaleko Paříže, ztloukli je, svázali a z domu si pak odnesli hodinky a šperky. Informovala o tom agentura AFP.

Sedmdesátileté Dominique Tapieové se podařilo v noci dostat z pout a ze sousedního domu zavolat policii. Kvůli lehkým zraněním po ranách do obličeje skončila v nemocnici. Tapie podle prokurátorky Beatrice Angelelliové dostal ránu tyčí do hlavy, hospitalizaci ale odmítl.

Podnikatel a politik Tapie, bývalý majitel firmy Adidas, je barvitou postavou francouzské scény. Počátkem 90. let byl poslancem i ministrem pro záležitosti měst v levicové vládě za prezidenta Françoise Mitterranda. Kvůli sporu s bankou Crédit Lyonnais ohledně odkupu akcií Adidasu skončil i před soudem, ten jej ale nakonec obžaloby z podvodu zprostil.

Reklama

Související témata:

Doporučované