Hlavní obsah

František Janeček o novém muzikálu: Čarodějka je ještě dražší než Fantom opery

Muzikál Čarodějka má před sebou ještě dva měsíce zkoušek.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpěváci jsou vybráni, kostýmy se šijí a kulisy vyrábějí. Teď zbývá naučit se texty, melodie a choreografii. V jaké fázi zkoušení je muzikál Čarodějka, prozradil producent František Janeček.

Článek

„Zkoušíme už víc než dva měsíce, protože Čarodějka je velmi náročná nejen hudebně a pěvecky, ale i herecky,“ prozradil Janeček. A náročné bylo i získání práv. Základem je dobré renomé. Ani to však nestačí. Udělovatel licence musí být spokojen nejen s uměleckými plány producenta, ale i s těmi finančními.

„Pokud děláte zahraniční licenci, tak musíte počítat s rozpočtem, který se hýbe v desítkách milionů. Například Fantom opery stál 50 milionů. Tady, protože je to náročnější, pokud jde o obsazení a výpravu, se budeme pohybovat ve stejných číslech.“

Průměrná doba jednání je dva roky a vyhráno nemáte ani v případě, že práva získáte. „V té licenční smlouvě jsou stanovena jasná pravidla. To znamená, že vám poskytovatel licence schvaluje obsazení, schvaluje vám dekorace. Vlastně celé dílo. Nechci použít to slovo, ale jste v něžném područí majitelů práv,“ směje se producent.

Více už se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované