Hlavní obsah

Fronty před obchody a vojáci v ulicích. Tak bojuje Jihoafrická republika

Foto: Profimedia.cz

Mladík je zatčen za porušení zákazu vycházení. Jihoafrická republika se dostala pod celonárodní vojenskou hlídku.

Reklama

V Jihoafrické republice začalo od pátku platit celostátní omezení pohybu. Na dodržování nových opatření v ulicích jihoafrických měst dohlíží armáda.

Článek

Policie s vojáky mají policii pomoci zajistit pořádek. Ministr zemědělství sdělil, že potravin je dost a není potřeba panikařit. Video: AP

Jihoafrická republika patří mezi nejpostiženější země Afriky. Podle vyjádření tamních úřadů eviduje země 1326 případů nákazy koronavirem.

Nejvíce nakažených evidují v provincii Gauteng a ve městě Johannesburg a jeho okolí. Od minulého týdne platí v zemí přísná opatření, která mají zamezit dalšímu šíření nákazy COVID-19. Ta mají platit po dobu tří týdnů. Policii posílila armáda, společně mají dohlížet na dodržování pořádku a zákazu pohybu v ulicích.

Politici vyzývají obyvatelstvo, aby nepanikařilo a zachovalo klid. Úřady také uklidňují, že země má dostatek potravin a není potřeba panicky nakupovat. I přes výzvy se před obchody tvořily velké fronty. Většina z nich hlásila, že některé trvanlivé potraviny jsou vykoupené.

Reklama

Doporučované