Hlavní obsah

Mezi motorkáři známé jméno. Gabriela Pospíšilová otestuje, na které se jezdí nejlíp

Gabriela Pospíšilová testuje motorky, ale i auta a karavany.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Že jsou auta a motorky čistě pánskou záležitostí? To není tak úplně pravda. V motorismu se objevuje čím dál víc žen. I těch, které se jím živí. Stejně jako Gabriela Pospíšilová.

Článek

Je testovací jezdkyní. Rozumí městským skútrům, velkým silničním motorkám, ale i chooperům. Testerek žen v České republice není mnoho, hravě byste je spočítali na prstech jedné ruky. Proto Gabriela v motorkářské komunitě rozhodně není neznámým jménem. V motorkách se vyzná dokonce i technicky. „On to nikdo moc neví, ale mám vystudovanou vysokou strojírenskou školu v Brně, takže k technice mám docela blízko,“ vysvětluje Gabriela.

O testování motorek mluví jako o vysněné práci. „Málokdo může říct, že dělá, co ho baví. Ale musím poděkovat mému muži, protože to je díky němu, jinak bych se k tomu nedostala.“ Gabrielin muž vlastní vydavatelství, Gábina se tak testování motorek věnuje naplno. Vyzkoušela jich už docela dost. „Určitě třicet, čtyřicet, možná i padesát motorek.“

Na test si vybírá motorky, které ji baví a na kterých si jízdu hlavně užije. Výrobce testovacímu jezdci půjčí motorku na den, na dva, někdo i na celý týden. Na motorce se tester musí hlavně projet, popsat svoje pocity, technickou stránku, ale taky motorku nafotit. „Ono je to velmi náročné, musíš také sehnat fotografa a samozřejmě k tomu musí být počasí. Ideální doba na focení je k večeru, kdy není ostré sluníčko. Mám štěstí, že můj muž fotografuje, ale je to komplikované tím, že máme dvě malé děti, které sedí v autě a my někde po okolí fotíme motorku.”

A když je všechno nafocené, píše se článek. Těch zvládne Gabriela za týden minimálně sedm. U motorek ale nekončí, věnuje se i jiným strojům. „Vydáváme také dva časopisy o autech a o karavanech. Takže sem tam na mě padne i nějaké to auto nebo karavan. Začalo mě to strašně bavit, udělala jsem si i řidičský průkaz skupiny C, takže jednou budu možná testovat i náklaďáky,“ směje se Gabriela.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované