Hlavní obsah

Galavečer Česko vs. Čína: O tajemném soupeři, zápasu obrů a proč to vše sledovat

Oliver Sálus a Tomáš Vzorek o galavečeru XFN.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ve čtvrtek se český svět bojových sportů dočká další velké akce. Pod hlavičkou organizace XFN se tentokrát v pražské hale Královka uskuteční galavečer K1 mezi Českem a Čínou.

Článek

Organizace XFN pořádá v České republice galavečery smíšených bojových umění. Po zápasech MMA v kleci ale přichystal podnik bývalého zápasníka Petra Kareše další unikátní akci, tentokrát v postoji. XFN: Česko versus Čína proti sobě postaví české a čínské bojovníky v K1, disciplíně kickboxu. Poprvé mimo klec, poprvé v ringu.

Vrcholným zápasem celého galavečera bude duel osmatřicetiletého Jana Soukupa se šampionem z Kunlunu Hao Guanghuem. Český samuraj si loni v říjnu utrhl biceps a zvažoval dokonce konec kariéry. Teď je ale zpět a dle svých slov v plné síle. Proti Číňanovi je favoritem.

Co od čínských soupeřů čekat? To je otázka, na kterou není jednoduché odpovědět. Obecně se o nich moc neví, neexistuje mnoho záběrů jejich zápasů, rozhodně se ale můžeme těšit na zajímavou podívanou a kvalitní souboje.

Do ringu vstoupí ve čtvrtek i dvě ženy, české bojovnice Michaela Kerlehová a Sandra Mašková. Druhá jmenovaná v březnu absolvovala svůj první zápas v MMA na galavečeru XFN v Pardubicích. Svou soupeřku s přehledem porazila a teď se vrací zpět do ringu, do disciplíny, v níž ovládla Světové hry.

Video: Reportáž Sport.cz o vyhroceném souboji obrů Raušer vs. Reissinger

Video: Sport.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované