Hlavní obsah

Galerie Středočeského kraje bude mít nové kongresové centrum

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Galerii Středočeského kraje (GASK) v Kutné Hoře se blíží k závěru přestavba bývalé konírny na kongresové centrum. Náklady přesáhly 30 milionů korun, kolaudace bude zřejmě v březnu, řekla ČTK ředitelka galerie Jana Šorfová.

Článek

V minulosti byla budova využívána jako jízdárna pro rakouské oficíry, po vzniku galerie se v ní parkovalo. Podle Šorfové je přitom v areálu míst k parkování dostatek.

Cílem projektu bylo vytvořit multifunkční sál, který bude sloužit nejen pro kongresy, ale i pro pořádání kulturních představení. V létě se při nepříznivém počasí budou moci dovnitř přesunout operní nebo divadelní představení pořádaná pod širým nebem a nebude nutné je rušit.

S větším využitím se ale vzhledem k pandemii koronaviru počítá zřejmě až v příští sezoně. Ze stejného důvodu se nebude spěchat se slavnostním otevřením, podle Šorfové bude nejspíš až v dubnu. Galerie při této příležitosti představí i zrekonstruovanou kavárnu. „Budeme mít plno nových věcí a k tomu vysílání on-line a promítání na budovu ze zahrady,“ dodala ředitelka.

Galerie Středočeského kraje sídlí v bývalé jezuitské koleji. Zaměřuje se na výtvarné umění 20. a 21. století. Vedle stálých sbírek organizuje řadu výstav a doprovodných programů.

Reklama

Doporučované