Hlavní obsah

Garden Food Festival bude letos v Olomouci na několika místech

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na několika místech Olomouce se od středy do neděle uskuteční letošní gastropřehlídka Garden Food Festival. Pořadatelé totiž chtějí kvůli pandemii koronaviru předejít shromáždění většího počtu lidí.

Článek

Akce se letos zúčastní finalisté televizní soutěže MasterChef Česko Roman Staša a Pavlína Lubojatzky i sushi mistr Lukáš Neckář. ČTK to dnes řekla Lucie Matulová z pořádající agentury P-TEAM, která Garden Food Festival organizuje.

„Šestý ročník festivalu v Olomouci bude z důvodu celorepublikových opatření rozhodně menší než v předchozích letech a na více místech, abychom zabránili shromažďování velkého množství lidí. Tato koronavirová doba je pro nás těžká, ale chceme podpořit kvalitní gastronomii,“ uvedla Matulová.

Na středu a ve čtvrtek jsou naplánovány ochutnávky v místních restauracích a podnicích a v pátek bude na Horním náměstí postaveno několik stánků, které nabídnou nejrůznější pochoutky. Součástí bude i hudební představení. Organizátoři totiž spojili síly s kulturní akcí Pohoda U Trojice.

Festival se objeví také u obchodní galerie Šantovka, kde doplní gastro nabídku letního Fun parku. Chybět nebude kino a kuchařské show. Hlavní program festivalu je připraven na víkend v rozkvetlém rozáriu Výstaviště Flora Olomouc, kde bude 30 stánků.

Návštěvníci olomouckého festivalu se mohou těšit na degustační menu, kuchařské a barmanské show, ochutnávky vína i piva, workshopy s kuchaři, hudební představení i program pro děti, jehož součástí bude i chemická show Pevnosti poznání Univerzity Palackého.

Zajímavá bude podle Matulové nabídka sushi od mistra Neckáře, který tento pokrm připraví během několika vteřin. Neckář působí v největší škole vaření v České republice, která se zaměřuje na asijskou kuchyni. „Do sushi jsem se zamiloval v roce 2002 a od té doby mě to neopustilo. Naopak, stále se snažím vzdělávat, zlepšovat, vymýšlet a předávat své zkušenosti dál,“ řekl.

Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v ČR. První ročník byl uspořádán v roce 2015 v Olomouci, od založení se postupně rozrostl do pěti měst. V předchozích letech každou z akcí pravidelně navštěvovalo přes 12.000 lidí.

Reklama

Doporučované