Hlavní obsah

Generali zvažuje akvizici v Rusku za téměř dvě miliardy eur

Foto: Flickr.com

Generali je třetí největší pojišťovnou v Evropě a působí i v Česku. Ilustrační fotografie.

Reklama

Pojišťovna Generali přemýšlí o akvizici v Rusku. V současnosti tam už vlastní podíl v pojišťovně Ingosstrakh. Hodnota nové akvizice může dosáhnout téměř 52,3 miliardy korun.

Článek

Největší italská pojišťovna Generali zvažuje akvizici v Rusku v hodnotě téměř dvou miliard eur (52,3 miliardy Kč). Informuje o tom italský list Il Sole 24 Ore, podle něhož má podnik zájem o firmu, která působí hlavně v neživotním pojištění. Generali se odmítla ke zprávě vyjádřit.

Za nejpravděpodobnější kandidáty list označil firmy VTB Insurance, Rosgosstrakh a RESO-Garantia. V současnosti vlastní v Rusku Generali podíl 38,5 procenta v pojišťovně Ingosstrakh.

Italský list uvedl, že projekt je zatím v počáteční fázi. Plán také v rámci pojišťovny vyvolává určité obavy kvůli geopolitické situaci.

Generální ředitel Philippe Donnet na začátku tohoto měsíce uvedl, že pojišťovna má více než dvě miliardy eur na fúze a akvizice, poznamenala agentura Reuters.

Generali je třetí největší pojišťovnou v Evropě a působí i v České republice. Skupina byla založena v roce 1831 a je v 50 zemích světa. Generali Česká pojišťovna je podle svých internetových stránek jedničkou na českém trhu.

Reklama

Doporučované