Hlavní obsah

Geny po tátovi nezapře. Korda mladší vyhrál juniorku Australian Open

Sebastian Korda jde ve šlépějích svého otce. Na Australian Open ovládl juniorskou dvouhruVideo: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Sebastian Korda se stal vítězem dvouhry juniorů na Australian Open. Přesně po dvaceti letech tak navázal na svého otce - Petr Korda získal svůj jediný grandslamový titul v roce 1998 právě v Austrálii.

Článek

Po dvaceti letech se mezi vítěze Australian Open znovu zapsalo jméno Korda. Tentokrát však ne Petr, ale Sebastian. Syn slavného tenisty triumfoval ve dvouhře v kategorii juniorů. Jako sedmý nasazený ve finále v Rod Laver Areně porazil Čun Sin Cenga z Tchaj-wanu 7:6 a 6:4. Po zisku titulu vystřihl i pověstné nůžky, které jeho otec dělal po každém vítězném zápase. Právě pro svého otce chtěl Korda junior titul vyhrát. Bývalý tenista totiž 23. ledna oslavil padesáté narozeniny.

Sebastian není jediným potomkem, který se po vzoru otce věnuje sportu na profesionální úrovni. Jeho 24letá sestra Jessica je golfistka a Austrálie je pro ni také výjimečná - před šesti lety tu vyhrála golfové Australian Open.

„Je to skvělý pocit,” uvedl Korda po zápase. „Je to pro mě opravdu výjimečné, včetně toho, že jsem tady v Austrálii. Moje sestra tady vyhrála svůj první titul. A můj táta tu dosáhl na svůj jediný grandslamový titul, takže je to pro mě mimořádné.”

Vítěz Australian Open z roku 1998 Petr Korda zůstal doma na Floridě - nechtěl na sebe strhávat pozornost. Jeho syn přiznal, že k profesionálnímu tenisu si našel cestu sám. „Do ničeho mě nenutí, je to moje volba. To, co chci v životě dělat. Táta je tu pro mě, podporuje mě a pomáhá mi, jak může. Ale určitě jsem to já, kdo to chce nejvíc,” dodal Sebastian.

Reklama

Související témata:

Doporučované