Hlavní obsah

George Bush starší byl hospitalizován kvůli infekci krve. Do nemocnice zamířil den po manželčině pohřbu

Bývalý prezident Spojených států amerických George Bush starší je kvůli infekci krve v nemocnici.Video: AP

 

Reklama

George Bush starší je kvůli infekci krve v nemocnici. Bývalého amerického prezidenta hospitalizovali jen den po pohřbu jeho manželky Barbary.

Článek

Bývalého amerického prezidenta George Bushe staršího převezli v neděli kvůli blíže nespecifikované infekci krve do nemocnice. Bush do nemocnice zamířil jen den po pohřbu manželky Barbary. Informoval o tom mluvčí rodinného klanu Bushů Jim McGrath.

Na léčbu podle něj reaguje pozitivně. „Zdá se, že se zotavuje,” uvedl podle agentury Reuters McGrath.

Třiadevadesátiletý George Bush starší je nejstarším žijícím amerických exprezidentem, úřad zastával v letech 1989 až 1993. V sobotu se v houstonském kostele rozloučil s o rok mladší manželkou Barbarou, která zemřela před týdnem. Jejich manželství trvalo 73 let.

Syn Jeb ve smuteční řeči během pohřbu vzpomínal, jak před několika lety jeho matka onemocněla a krátce nato stihla nemoc i otce. Jeb jej prý podezíral, že si nemoc navodil uměle, aby mohl být s manželkou v nemocnici.

Bush byl loni v nemocnici se zápalem plic, když musel být ošetřován na jednotce intenzivní péče, dokázal se však zotavit. V posledních letech se pohybuje na kolečkovém křesle. V roce 2015 si po pádu v rodinné rezidenci ve státě Maine poranil krk. O rok dříve byl dvakrát hospitalizován, jednou na několik týdnů se zápalem plic a podruhé kvůli dýchacím potížím.

Reklama

Související témata:

Doporučované