Hlavní obsah

Get Lucky! Hlavní hvězdou Colours of Ostrava bude globální hudební celebrita Pharrell Williams

Pharrell Williams vystoupí s kapelou N.E.R.D. na festivalu Colours of Ostrava.Video: Petra Obrusníková, Youtube.com

 

Reklama

Jednou z největších hvězd hudebního festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční 18. až 21. července v industriálních Dolních Vítkovicích, bude kapela N.E.R.D. nabízející kombinaci hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky. Z jejích členů nejvíce poutá pozornost proslulý zpěvák a producent Pharrell Williams. Jeden z jeho mnoha hitů, skladbu Get Lucky, na níž spolupracoval s Daft Punk, si jen na YouTube pustila víc než půl miliarda lidí.

Článek

Tuzemskou scénu zastoupí kapela Kafka Band, která uvede českou premiéru scénického koncertu Amerika podle nedokončeného románu Franze Kafky.

„Kapela N.E.R.D zahraje v České republice vůbec poprvé a rozšíří tak seznam letošních domácích premiér, který zahrnuje například Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyho nebo Calexico,” uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Adaptaci Kafkova románu Amerika uvede Kafka Band v sále Gong. Po Zámku jde o druhý Kafkův román, který kapela převádí do hudební podoby. „Koncertní provedení románu Amerika v současné době Kafka Band nacvičuje. Hudebně i vizuálně se Amerika od Zámku liší, stejně jako nástrojovým obsazením. Myslím, že to bude posun dopředu,” řekl ČTK kytarista a kapelník Dušan Neuwerth. Nový repertoár kapely je výrazně písničkovější, než tomu bylo u alba Das Schloss - Zámek. Koncert doprovodí videoprojekce, o které se postará VJ Clad.

Mezi několika desítkami vystupujících bude i norský producent, DJ a skladatel Kygo, který se díky skladbám Firestone a Stole The Show stal jednou z hvězd současné globální hudby. Energický soul, rhythm & blues, gospel, rock přiveze do Ostravy Nathaniel Rateliff & The Night Sweats z USA. Z britské scény soulu a R&B přijede na Colours zpěvák Jacob Banks. Atmosféru newyorského metra přenesou do Ostravy buskeři Lucky Chops.

Festival také letos nabídne široký výběr osobností africké hudby bodující s aktuálními alby ve světových anketách. Vystoupí například zpěvačka, bubenice a tanečnice Dobet Gnahoréová z Pobřeží slonoviny, oceněná Grammy a BBC Awards for World Music.

V rámci Colours of Ostrava se uskuteční letos potřetí mezinárodní diskuzní fórum Meltingpot, které na osmi scénách nabídne 150 řečníků z více než 25 zemí světa z různých oblastí společenského života. Prvními potvrzenými jmény jsou například britská mírová aktivistka a autorka bestselleru The Businees Plan for Peace Scilla Elworthyová a německý lékař, terapeut a propagátor celostní medicíny Ruediger Dahlke. Jako bonus letos Meltingpot uvede nový projekt Voices of Meltingpot - unikátní filmové rozhovory s vybranými řečníky tohoto fóra. Rozhovory vznikly pod vedením režiséra Robina Kašpaříka.

Celkově festival nabídne na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů - koncertů, divadel, workshopů, diskuzí, filmů i výtvarných akcí.

Reklama

Související témata:

Doporučované