Hlavní obsah

Glenn Hughes z Deep Purple pro TV Seznam: „Drogy? Nejhorší věc, která mě potkala“

Glenn Hughes z Deep Purple promluvil pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý baskytarista a vokalista Deep Purple Glenn Hughes si i ve svém úctyhodném věku a především po letité drogové minulosti udržuje svůj věhlasný „ječák“ v tak výborné kondici, že by mu to mohli ostatní kolegové závidět. Koncem října naplnil pražský klub Roxy, kde se poprvé ve své sólové kariéře zaměřil čistě na skladby Deep Purple.

Článek

Přestože skladby „párplů“ vždy hrály v jeho koncertním programu významnou roli, až nyní dostali diváci plnou porci. „Nikdy jsem to tak nerealizoval. Vždy se v mém setlistu objevilo pár skladeb Deep Purple, ale nikdy to nebyla hlavní náplň večera. Mou ambicí bylo připravit něco velkolepého. Trval jsem na tom, aby si má kapela naposlouchala naše staré živáky a nasála tu energii a podstatu sedmdesátých let,“ upřesňuje Hughes.

Od té doby urazil značný kus cesty a stal se dokonce na chvíli i zpěvákem Black Sabbath. S kapelníkem Tonym Iommim plánovali společnou desku ve formě Iommi & Hughes, ale vše dopadlo jinak a to pod názvem „Black Sabbath s hostujícím Tonym Iommim.“ Dalo by se říct, že je to s přibývajícími dekádami méně podivné označení? Hughes má jasno: „Pořád je to strašně divné. Původní myšlenka byla, že to vyjde jako sólové album Tonyho Iommiho. Nicméně vydavatelství Warner Brothers a otec Sharon Osbournové, Don Arden si to na poslední chvíli rozmysleli.“

Po mnoho let hrály v jeho životě primární roli i drogy a hudba tak byla odsunuta na druhou kolej. „To byla ta nejhorší věc, která se mi mohla stát,“ komentuje a zároveň dodává: „Dnes pracuju na tom, abych se udržoval ve formě po stránce duševní i tělesné. Stejně tak se snažím být šťastným, jak je to jen v lidských silách možné.“

Zajímá vás o jeho životě víc? Jak se pral s drogovými démony? Kdo kromě bubeníka Red Hot Chili Peppers patří mezi jeho hvězdné přátele? Podívejte se na úvodní video. Celý Magazín Slavní sledujte v neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Související témata:
Deep Purple

Doporučované