Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Babiš jako pokorný nástroj v rukou prezidenta

Záhady Josefa Klímy: Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov glosuje aktuální politickou situaci.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Respektovaný komentátor Alexandr Mitrofanov se ve své letní úvaze zamýšlí nad současnou rolí premiéra.

Článek

Mitrofanov se vrací k tiskové konferenci, kde redaktor DVTV Andreji Babišovi položil dotaz, v němž upozornil na to, že i mnozí politici ho považují za neschopného premiéra. Andrej Babiš byl z dotazu velmi nešťastný a začal vysvětlovat, že on je přece velký podnikatel, tak jak o něm někdo může říkat, že je neschopný. Vypadalo to prý, jako když mizerný fotbalista tvrdí, že ale umí vařit a dělá skvělý guláš.

Andrej Babiš se podle Mitrofanova cítil tak silně dotčen, že nakonec sáhl i k podpásovce – vyčetl redaktorovi, že je příliš mladý, aby pochopil, jak složitá je práce premiéra. Skoro jako Jiří Paroubek, který posílal své mladé kritiky, aby si koupili cuc na špejli.

„Já nejsem tak mladý, jsem skoro stejně starý jako Babiš a za sebe můžu říct, že když pozoruji jeho premiérskou činnost, nikoliv vaření toho podnikatelského guláše, tak vidím Zemana jako Přemysla Oráče a Andreje Babiše jako jeho pokorný nástroj,“ říká Mitrofanov.

Jeho celou glosu si můžete pustit v úvodním videu.

Glosa je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované