Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Názorové kotrmelce vládní koalice aneb Košile je bližší než kabát

Záhady Josefa Klímy: Novinář Alexandr Mitrofanov o učitelích, biopalivech a veletočích vládní koalice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Respektovaný komentátor deníku Právo se zamýšlí nad tím, co vládní strany v uplynulých dnech předvedly ohledně učitelských platů a biopaliv.

Článek

Den učitelů oslavily stovky českých pedagogů tak, že přišli do práce v černém. Tím vyjádřili svůj vztah ke stavu současného školství. „Zároveň se v Poslanecké sněmovně odehrála prazvláštní scénka – večer se podařilo opozici protlačit navýšení platů učitelům, ale ráno vládní koalice, která to měla a má ve svém programu, tento vývoj zvrátila a učitelé zatím přidáno nedostanou,“ říká Alexandr Mitrofanov.

Ve společnosti, která se stará o svou budoucnost, by podle něj měl být učitel národním klenotem. „Zvláště nyní, kdy nejde o zlaté ručičky, ale hlavně o zlaté mozečky. Jenže u nás je to trochu jinak: Peníze, které mohly být použité na zvýšení platů učitelům, patrně odešly na slevy na jízdné pro seniory a studenty a na navyšování důchodů. Což není tak špatné – důchodci jsou taky lidé a zaslouží si ten podzim života trochu zkrášlit. Jenže zároveň se stalo to, že ministerstvo dopravy, vedené hnutím ANO, jeden den řeklo, že je pro zrušit přimíchávání biopaliv do nafty, a druhý den, když se vrátil ministr, řeklo, že je proti tomu. Proč? No protože je to věc, která se dotýká přímo šéfa Andreje Babiše. Tak se ukázalo, kdo je tady košile a kdo kabát,“ uzavírá Mitrofanov.

Jeho glosu si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Záhady Josefa Klímy z 31. 3. (celý pořad): Proč policie otálela v příběhu unesené Marušky. Svědectví z amerických archivů. A glosy Šimona Pánka a Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované