Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: O hejkalech a ježibabách v české politice

Záhady Josefa Klímy: Alexandr Mitrofanov glosuje českou politiku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor deníku Právo si pro současné dění v politice půjčil schéma pohádek, v nichž pravda vítězí a lež potupně utíká.

Článek

Pohádky se vyprávějí dětem. Které pak spí a dospělí si pouští zprávy. Třeba ty o dění ve vládě. „A slyšíme v nich paní Benešovou, jak říká, že s panem Babišem nemá moc dobré vztahy, ale když se lépe poznají, tak že ty vztahy budou lepší. Na to pan Babiš reaguje slovy, že paní Benešovou zná dlouhá léta a byl na jejích narozeninách. Pak zase paní Benešová říká, že pana Babiše zná dlouhá léta, ještě v době, kdy byl podnikatel. A pan Babiš říká, poté, co paní Benešová nastoupila do funkce ministryně spravedlnosti, ať momentálně drží ústa 100 dnů a pak za ním přijde a řekne, co chce v tom resortu dělat,“ vypočítává známý komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.

Připomíná, že Marie Benešová, nedávno jmenovaná ministryně spravedlnosti, byla proti vydání svého vládního šéfa k trestnímu stíhání v dotační kauze Čapí hnízdo. „Milí rodičové, nenechte koukat vaše děti na zprávy o vládě, ať ještě chvíli jsou v bezpečném světě ježibab a hejkalů,“ radí Mitrofanov.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který běží v premiéře na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované