Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Sociální demokraté jako nazí v trní

Glosa Alexandra Mitrofanova: Proč a kde poztrácela sociální demokracie své voliče.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Respektovaný komentátor deníku Právo se zamýšlí nad stavem kdysi významné politické strany: České strany sociálně demokratické.

Článek

Ještě před 20 lety byly sjezdy ČSSD významnou politickou událostí. Dnes je sociální demokracie na chvostě preferencí a málokoho zajímá, co se bude dít. Co se stalo mezitím? Podle komentátora Práva Alexandra Mitrofanova partaj zkrátka neví, kudy dál.

„Po listopadu 1989 tady byl jasný úkol: ČSSD měla hájit sociálně slabé skupiny, ale v rámci liberální demokracie. Mezitím, za téměř 30 let, však ČSSD dobrovolně opustila ty, pro které je liberální demokracie nepřekročitelnou podmínkou. Odešli a volí jiné strany,“ soudí Mitrofanov. „Kdo jim zbyl? Lidé, kteří cítí vývoj liberální demokracie jako vlastní ohrožení. Jenže tito lidé volí buď ANO, nebo KSČM, nebo SPD. A sociální demokracii zbývá pár procent voličů. Je jako nahý v trní.“

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře běží na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Záhadná smrt otce Dermacolu. Advokátka, která se vydala na dráhu zločinu. A glosy Jana Pirka a Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované