Hlavní obsah

Glosa Alexandra Mitrofanova: Zbavte se iluzí. „Všichni jsme Češi“ už neplatí

Záhady Josefa Klímy z 25. 8. 2019: Zbavte se iluzí. „Všichni jsme Češi“ už neplatí, glosuje komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Respektovaný komentátor Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí nad tím, jak se představitelé našeho státu postavili k výročí srpnových událostí roku 1969.

Článek

„Většina lidí potřebuje ke svému životu nějaké iluze. Asi aby se jim snadněji žilo. Jedna z nejrozšířenějších iluzí je, že jsme všichni Češi, tak si budeme odpouštět a vlastně se vždycky nějak dohodneme,“ říká úvodem Mitrofanov.

Před několika dny uplynulo padesát let od událostí 21. srpna 1969. Kdy Čechy mrzačili a zabíjeli také Češi. Letošním připomínkám tohoto výročí se vyhnul jak český premiér, tak český prezident.

Český prezident se ostatně, jako čestný muž, který se dnes přátelí s lidmi z bývalé KGB, jež tehdejší invazi v roce 1968 řídila, podle Mitrofanova ani nemohl zúčastnit, aniž by utrpěl morální kaňku na svém dnešním profilu.

Navíc přijal právě v den tohoto výročí předsedu KSČM a spolu se usmívali do televizních a fotografických objektivů. „Takže žádné – všichni jsme Češi. Platí něco jiného: my a oni,“ říká Mitrofanov.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Glosa je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:45.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované