Hlavní obsah

Glosa: Autoritáři proti demokratům – tak vypadá rozdělené Česko

Glosa Alexandra Mitrofanova: Autoritáři proti demokratům – tak vypadá rozdělené Česko.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí nad současným konfliktem mezi autoritáři a demokraty, který vyvrcholí v krajských, senátních a pak ve sněmovních volbách.

Článek

Měli jsme nedávno veřejnou výměnu názorů s předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL Janem Bartoškem. Vystoupil v Otázkách Václava Moravce a mluvil tam o hnutí ANO. A já jsem napsal na Twitter, že pan Bartošek na rozdíl od jiného opozičního poslance Jana Farského ze STAN mluvil o hnutí ANO jako o relevantní politické síle, se kterou lze uzavírat jakési partnerské vztahy.

Pan Bartošek mně napsal, jestli vůbec má cenu hrotit ten konflikt. Tuhle otázku už ale vyřešil život a nebo sám pan Babiš. Protože si myslím, že ten konflikt tady je. A bude. Konflikt je takový, že na jedné straně stojí hnutí ANO a všichni, kteří jsou s ním, a to není strana demokratického vývoje České republiky. To je strana autoritářská.

Na druhé straně stojí demokraté. A toto bude ten konflikt, který podle mě propukne nejvíce v krajských, senátních a pak ve sněmovních volbách. A myslím si, že pak se bude určovat, kdo kde stojí a kdo co pro tuhle zemi chce. Ale musím říct jednu věc – na závěr té výměny názorů pan Bartošek napsal, že on nikdy nebyl pro koalici lidovců s hnutím ANO. A také pro tu koalici nebude. Aspoň něco.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované