Hlavní obsah

Glosa: Držte si respirátory, vinou politiků se řítíme na JIPky

Foto: Hnutí ANO

Všechno je v pohodě, smál se před volbami Andrej Babiš.

Reklama

Politici před volbami ze strachu z reakce elektorátu neudělali proti covidu nic. Dnes se v podobě rekordních čísel dostavil výsledek. Snad jim to přineslo pár procent navíc, cena, kterou zaplatíme, však bude zdrcující.

Článek

Předvolební covidové mlčení bylo předzvěstí aktuální bouře. Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO), ale ani tehdejší opozice se začátkem října (denní nárůsty počtu nakažených stoupají postupně už od začátku září), kdy už bylo jasné, že může být zle, do koronavirových témat nehnaly. Není to nic pěkného, lidi to rozčiluje, znervózňuje a otravuje, tak proč jim kazit náladu. Lepší jim dát zmrzku, ať nás mají rádi.

Mno, teď sklízíme plody tohoto pokrytectví. Úterních rekordních 22 479 nakažených bohužel asi zdaleka není konec. Modely hovoří až o 60 tisících nakažených denně.

A vláda? Jedinou razantní změnou byla stopka na bezplatné testování pro neočkované lidi. Evidentně je to za nynější situace jen kosmetická drobnost s minimálním efektem.

Ve čtvrtek má Babišův kabinet přijmout razantní opatření. Bavorský nebo rakouský model. Než se nová opatření propíší do reality, uběhnou týdny.

Z nemocnic se stanou covidária, lidé budou umírat. A to všechno jen proto, že politici před volbami ze strachu z reakce elektorátu neudělali nic.

Snad jim to přineslo pár procent navíc.

Cena, kterou zaplatíme, však může být příšerná.

Reklama

Doporučované