Hlavní obsah

Glosa: Ignorujte poslance, co se pere ve Sněmovně

Foto: Seznam Zprávy

Právě hovoří nebo se pere poslanec V.

Reklama

Článek

Ačkoliv poslanec V. nepatří k nejbystřejším mozkům Sněmovny, došlo mu, že musí svůj repertoár stále obměňovat.

Toto je vážná prosba. Bez ohledu na to, co se ještě dnes a v dalších měsících stane v Poslanecké sněmovně, zkusme se tvářit, že tam nebyl a nic neříkal poslanec L. V. z Ostravy.

Poslanec V. je naprosto bezvýznamný muž s nulovou politickou budoucností. Do Sněmovny byl zvolen v říjnu 2017 na kandidátce SPD - Tomio Okamura, jehož bohužel ignorovat nelze, protože na to je příliš významnou postavou.

Během let se ovšem poslanec V. při souboji v bahně s poslancem Okamurou pohádal a založil si vlastní hnutí, jehož jméno jste patrně nikdy neslyšeli a brzy zcela jistě neuslyšíte.

Pokud se nám podaří dodržet naši úmluvu: už ani slovo o poslanci V.

Povzbudili jsme ho, když to nedávno zkusil s rvačkou přímo za pultíkem ve Sněmovně. Odměnou mu bylo několik dní slávy, během nichž získal status lehce ujeté celebrity. K interview si ho zvali novináři, k nimž touží proniknout snad každý politik. (Často toho pak také litují, ale to je jiný příběh.) Fajn, ale stačilo.

Ačkoliv poslanec V. nepatří k nejbystřejším mozkům Sněmovny, došlo mu, že musí svůj repertoár stále obměňovat - a navíc ho ona rvačka stála jeden celý měsíční plat, což ani pro obchodníka s chudobou nejsou zanedbatelné peníze. Takže v pátek 26.února vytáhl pro změnu jméno jednoho z nacistických zločinců, spojil jej s debatou o pandemickém zákoně - a hele, ono to funguje.

A příště vymyslí zas něco podobného, v zásadě je ochoten udělat cokoliv, klidně vykonat potřebu uprostřed jednacího sálu, jen aby si ho někdo všiml, protože jinak pro to není důvod.

Za sedm měsíců poslanec V. ze Sněmovny definitivně zmizí. Pak se po něm vydezinfikuje místo v sále, kancelář - a konečně snad na něj s ulehčením zapomeneme.

Dvě minuty

Pravidelné autorské glosy osobností Seznam Zpráv. Názory, postřehy, komentáře. Ve dvou minutách, v textu a zvuku, každý všední den.

Dvě minuty můžete poslouchat i v Apple Podcasts, Spotify a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech glos najdete tady, podcasty a další audio Seznam Zpráv tady.

Reklama

Doporučované