Hlavní obsah

Glosa: Magistrát propouští. Rafinovaná přetvářka neomarxistů

Jan Lipold
šéfkomentátor
Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Propouštění podle primátora souvisí s výpadkem příjmů způsobených pandemií a vládním daňovým balíčkem.

Reklama

Pražský magistrát podle pondělních zpráv propustí do konce roku sedm procent z asi 2300 zaměstnanců, tedy zhruba 160 lidí.

Článek

Před volbami takové zprávy politickým stranám prospívají málokdy, tady ale primátor Hřib vystoupil z obranného bloku a takticky to zvládl na jedničku.

Protože za co ho teď bude opozice – v Praze je to naopak, u moci jsou Piráti – kritizovat?

ODS je ztracená. Úspory ve výdajích na provoz, na úřednictvo? To je přece naše vlastní medicína, se kterou rozpočet přežije stomiliardovou sekeru a ještě křepce povyskočí. A tady ji podává Pirát-komunista, co ještě předevčírem chtěl občanům krvežíznivě šmírovat elektroměry? Škrty jsou přece naše pivo! Co s tím? Baronka Thatcherová se obrací v hrobě.

ČSSD má políčeno na příběh o lidech, kteří celý život poctivě pracovali, až skončili na dlažbě Mariánského náměstí. Soucit s těmi, kdo přijdou o místo, je samozřejmě správný. Ale při pražské nezaměstnanosti 3,5 procenta a patřičném odstupném tady asi potenciál hornických nepokojů neleží.

ANO těžce tápe. Jak známo, za komunistů ani za neokomunistů oficiálně žádné propouštění neexistovalo. Takže když ho provozuje Hřib, jde nejspíš jen o další rafinovanou přetvářku digitální extrémní levice, čekající na demaskování v příštích Čau lidech.

Nejspíš se tam ukáže, že v kancelářích vyklizených propouštěním vzniknou sdílené byty, kam vám (komu, to je fuk) nastěhují migranty podle povinných kvót. Aby si vychutnávali neomarxistické kafíčko z Hřibova kávovaru za 100 tisíc. Bingo, kávovar, co s ním teď vlastně bude?!

Reklama

Související témata:

Doporučované