Hlavní obsah

Glosa: Neříkejte hloupé vtipy o covidu, když druzí umírají. Raději pomáhejte

Glosa pedagoga a filozofa Daniela Kroupy: Nevyprávějte hloupé vtipy o covidu, když druzí umírají. Raději pomáhejte.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pedagog a filozof Daniel Kroupa rozvíjí myšlenku, jak obstát v této nelehké době a zůstat pozitivní.

Článek

Bývali jsme best in covid. Nyní jsme, ale v opačném smyslu. Nakažených narůstá exponenciálním tempem, přibývají lidé s vážným průběhem nemoci a bohužel také lidé umírají.Všechno nasvědčuje tomu, že to bude trvat dlouho. A následky budou také dlouhodobé.

Chtěl bych vás poprosit, abyste si tím nenechali zkazit náladu. Blbá nálada ve společnosti může všechno ještě zhoršit. Ale jak získat tu dobrou náladu?

Na to je jednoduchý recept. Ne, že si poručíte, že se budete křečovitě smát a vyprávět si hloupé vtipy o covidu, když druzí lidé umírají. Ale prostě tak, že uděláte něco dobrého.

Například když zavoláte příteli, o kterém víte, že je doma sám, opuštěný a potřebuje povzbudit. Nebo tím, že sousedovi přinesete jídlo. Nebo nákup. A nebo také tím, že finančně podpoříte neziskové organizace, které provádějí humanitární činnost, tolik potřebnou v této situaci.

Spravit si takhle náladu je nejenom dobré pro druhé lidi, ale i pro vás. Protože dobrá nálada a vitamín D zvyšují naši imunitu.

Celou glosu Daniela Kroupy si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované