Hlavní obsah

Glosa: Prezident vlastizrádce a pochybný premiér, přesto nás spojenci podporují

Glosa Tomáše Etzlera: Prezident vlastizrádce, premiéra mají v EU plné zuby, přesto nás naši zahraniční spojenci podporují. Važme si toho!Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Novinář Tomáš Etzler ve své glose rozebírá události okolo Vrbětic a to jak se naši ústavní činitelé chovali ke svým spojencům. Ti se přesto za nás postavili a vyjadřují nám plnou podporu. A toho bychom si měli vážit.

Článek

Procházíme nejtěžší krizí od vzniku České republiky, pandemií, nebo tzv. korona-krizí, a do toho najednou prásk! Čelíme největší diplomatické krizi ve své historii. Nechci říkat klišé, ale jsem zastáncem toho názoru, že krize skutečně přinášejí příležitosti. Aféra „Vrbětice“, nebo aféra „Miškin–Čepiga“, chcete-li, vyvolala mezi našimi spojenci velkou vlnu solidarity a sympatií.

A přesto, že se česká vláda chovala ke svým spojencům ne vždy pěkně, nebo korektně, spojenci z NATO a EU vyjádřili podporu a já věřím, že té podpoře dostojí. Nepromarněme tuto příležitost! Optimistou ale nejsem. Začnu na Hradě. Prezident Zeman a parta lidí, kterou se tam obklopil, podle mého názoru, za dobu svého působení neudělali vůbec nic, co by bylo ve prospěch České republiky a v mnoha případech jsou jeho skutky vlastizradou.

Českou vládu pak vede muž, kterého podle mě naši spojenci v Bruselu, tedy Evropské unii, mají už plné zuby. Nejenom kvůli jeho neupřímnosti, ale kvůli jeho střetu zájmů a neoprávněnému čerpání dotací EU.

Optimistou tedy skutečně nejsem, ale naděje umírá poslední. Česká vláda má jedinečnou příležitost ukázat, že dokáže jednat sebevědomě, se ctí a upřímně. Měla by využít podpory spojenců a jasně identifikovat, kdo jsou spojenci a kdo jsou nepřátelé České republiky, kteří jí chtějí ublížit.

Celou glosu Tomáše Etzlera si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované