Hlavní obsah

Glosa: Proč Babiš propaguje jen jedno očkovací centrum?

Glosa Alexandra Mitrofanova: Proč Babiš propaguje jen jedno očkovací centrum?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov má zvláštní nedělní rituál. Pouští si premiérův marketingový pořad Čau lidi. Z jehož posledních týdnů jaksi čiší, že Pražáci znovu mají něco lepšího než zbytek republiky.

Článek

Každou neděli jako rodina usedáme k televizi a díváme se na „Čau lidi“. To je taková tradice. Protože dobrou grotesku zadarmo moc často nevidíte.

Andrej Babiš v posledních pořadech „Čau lidi“ často zmiňuje O2 Universum jako velké očkovací místo v Praze. Sám mám jenom dobré reference od lidí, kteří tam byli, ba co víc, mám osobní zkušenost. Byl jsem tam, mám první dávku a byl jsem, upřímně řečeno, nadšen. Úrovní tohoto očkovacího místa, úrovní lidí, kteří to tam obsluhují, a tím, jak zacházejí s námi, těmi, kteří se přišli naočkovat.

Babiš o tom často mluví, a dokonce hlásí volné termíny na očkování v O2. Je to dobře, nebo špatně?

Vypadá to, že je to dobře, na druhou stranu to zase tak dobře není. Vysvětlím proč.

Andrej Babiš každý pořad, každou neděli, propaguje jenom to pražské O2 centrum. Ale přece jsou i jiná střediska v zemi. Jak může člověk z Karviné, Havířova nebo z Uherského Hradiště využít nabídku, kterou mu premiér doslova cpe z obrazovky ve svém pořadu „Čau lidi“? Nijak. Bude jen naštvaný, že Pražáci zase mají lepší život. Což není vždycky pravda.

Takže co s tím? Co s tím Andrejem Babišem? Co s tím pořadem? Nemá nic říkat o tom, že existuje skvělé očkovací místo v Praze? Ale ano, ale ať taky řekne, že i jinde v krajích jsou skvělá očkovací místa. Protože jinak to vypadá, že Andrej Babiš to chtěl udělat líp, ale dopadlo to jako vždycky.

Celou glosu Alexandra Mitrofanova si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované