Hlavní obsah

Glosa: Prymula přepsal pravidla fotbalu

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Při způsobu, jakým vláda přistupuje ke koronavirovým opatřením, se možná postupně přejde na variantu 9 na 9, 8 na 8 atd.

Reklama

Článek

V posledních dnech se Česko do světových médií dostává hlavně kvůli dramatickému nárůstu počtu nakažených. Stejné titulky předních zahraničních sdělovacích prostředků by si zasloužil revoluční krok ministra plukovníka profesora Prymuly škrtnout fotbalu dva hráče a nechat týmy hrát 10 na 10.

Když nad tím tak přemýšlím, od zákazu malé domů nejspíš v nejpopulárnějším sportu planety taková revoluce nenastala. Podle prvních žertovných reakcí na sociálních sítích lidé automaticky předjímají, že ze sestavy vypadne strážce svatyně a že gólmani „nebudou mít co žrát“, byť se samozřejmě bavíme o amatérském fotbale.

Kterého 11. hráče vlastně týmy obětují, ale ministr naštěstí nestanovil. Kdyby to skutečně byl brankář, mohlo by se oprášit dětské pravidlo z hrbolatých plácků, že ten poslední může v blízkosti branky hrát rukama.

Dvě minuty

Pravidelné autorské glosy osobností Seznam Zpráv. Názory, postřehy, komentáře. Ve dvou minutách, v textu a zvuku, každý všední den.

Dvě minuty můžete poslouchat i v Apple Podcasts, Spotify a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech glos najdete tady, podcasty a další audio Seznam Zpráv tady.

Politicky smýšlející jedinci hned začali řešit, jestli se týmy budou navzájem „párovat“, tzn. když domácí škrtnou levého obránce, zda hosté pošlou na párek také levého beka, nebo naopak pravé křídlo, které by jinak mohlo v prostoru absentujícího levého obránce nerušeně útočit? Samé otázky…

Být vedoucím, hlavní postavou takového amatérského týmu, tak to asi vůbec neřeším. Při způsobu, jakým česká vláda, včetně Romana Prymuly, přistupuje ke koronavirovým opatřením, se totiž možná postupně přejde na variantu 9 na 9, 8 na 8 atd.

A to ještě doufejme, že ministr zdravotnictví nepovažuje Poláčkův bestseller „Bylo nás pět“ za knížku o fotbale…

Reklama

Doporučované