Hlavní obsah

Glosa: Ševče, drž se svého kopyta. Kopírování Babišova stylu volby nevyhraje

Glosa Alexandra Mitrofanova: Ševče, drž se svého kopyta – kopírování Babišova stylu opozici volby nevyhraje.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov ve své glose rozebírá, proč by se opozici nemuselo vyplatit kopírovat Babišův styl předvolení kampaně.

Článek

Ve svém pořadu „Čau lidi“ předvedl Andrej Babiš herecký výstup. Zahrál chudého důchodce, který od 1. srpna nemá na jízdenku MHD v Praze, protože došlo ke zvýšení jejich ceny. A kdo za to může? Samozřejmě – Piráti! Dodal Andrej Babiš. A na závěr videa si šel koupit jízdenku v automatu.

Ozval se primátor Prahy Zdeněk Hřib, Pirát, a napsal, že Andrej Babiš jaksi zapomněl uvést, že zdražení jízdenek MHD proběhlo mnohem dříve v řadě měst, která řídí Babišovo ANO. A že jako důchodce, navíc 65+, si nemusel kupovat žádnou jízdenku, protože důchodci 60+ mají poloviční jízdné a 65+ jezdí zdarma.

V hlavním městě Praze, které řídí Pirát Hřib. Takže to bylo takové kampaňovité a samozřejmě už to bylo součástí volební kampaně do Poslanecké sněmovny v říjnu tohoto roku. A volič, který je v tomto střetu, má na výběr.

Buď bude preferovat demokratickou šmíru, a nebo přehnané sebevědomí, ale bez švindlování. To první je samozřejmě Babiš, to druhé v tomto případě Piráti. Ale mluvím o voliči, který přemýšlí hlavou.

Ale ještě existují jiní voliči. A obávám se, že je jich většina, kteří hlavou nepracují a dají na první dojem, navíc na tu šmíru slyší velmi dobře. Takže co s tím? Slyším tu hlasy ve veřejném prostoru, že Piráti a další strany z opozice, které chtějí porazit Babiše v říjnu, se mají dát na Babišovu dráhu a začít přesvědčovat ty voliče a stejnými prostředky, jak to dělá Babiš.

Samozřejmě je to možné. Je možné skoro všechno v politice. Ale trošku pochybuji, že by to zabralo. Protože u těchto voličů platí to, co je relevantní nejen v pohádkách, ale také v reálném životě, natož v politice – ševče, drž se svého kopyta!

Celou glosu Alexandra Mitrofanova si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované