Hlavní obsah

Glosa Šimona Pánka: Když potřebujete zakrýt neschopnost, zlý Brusel se vždycky hodí

Glosa Šimona Pánka, ředitele humanitární organizace Člověk v tísni: Co všechno se dá svést na Brusel?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Než přiznat vlastní neschopnost, dá se najít jiný terč, soudí ředitel humanitární organizace Člověk v tísni.

Článek

Podle posledního průzkumu považuje pouze 39 procent Čechů členství v Evropské unii za prospěšné a užitečné. Přitom evropský průměr je 66 procent.

Ředitel humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek tento výsledek považuje za fascinující – jestli České republice něco pomohlo k ekonomickému růstu a přiblížení se ke slušnému fungování státu, tak to podle něj bylo právě členství v EU. Bylo motorem všech zásadních polistopadových změn.

Ale když se něco nevede nebo je potřeba odvrátit pozornost občanů od vlastních problémů a kauz, vždy mají někteří představitelé české politické elity pohotově po ruce zlý Brusel, místo aby přiznali vlastní chyby, neschopnost a nedostatek vize.

Celou glosu Šimona Pánka si můžete pustit v úvodním videu.

Glosa je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Případ varhaník: Vraždil, nebo se jen bránil? Kdo může za ohňostroj, který zmrzačil několik lidí? A glosy Šimona Pánka a Pavla Šporcla.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované