Hlavní obsah

Glosa: Vláda je jako středověký vesničan posazený před počítač

Glosa Alexandra Mitrofanova: Vláda jako středověký vesničan posazený před moderní počítač.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov ve své úvaze rozvíjí myšlenku, proč stále více lidí ztrácí důvěru v současnou vládu a zda to volby do Sněmovny změní.

Článek

Když se podíváme na vývoj volebních preferencí volebních stran a hnutí, zjistíme, že se zvyšuje počet lidí, kteří jsou se současnou vládou, mírně řečeno, nespokojeni. Vláda se totiž chová jako středověký vesničan, kterého posadili před současný, moderní počítač a on neví, jak s ním pracovat.

Jednou zmáčkne jeden čudlík, podruhé druhý a pak kouká, co z toho vyleze. Bohužel je tady i důvodné podezření, že ten počítač nakonec rozmlátí. Co s tím?

Spousta nespokojených vkládá naději do voleb, kde budou mít možnost do Sněmovny zvolit takové strany, které současnou vládu odstaví. A ona už vládnout nebude. To je docela zajímavá představa a může se stát, že k tomu dojde.

A pak bude třeba řešit nejen to, že byla špatná vláda, ale také to, proč se chovala spousta lidí tak, aby té vládě, i kdyby byla nejlepší, vůbec nepomohli svým chováním. To je jedna možnost. A pak je tady druhá možnost. Budou volby a lidé většinově zvolí opět totéž v bleděmodrém. Pak si myslím, jak se říká: Houstone, máme problém.

Celou glosu Alexandra Mitrofanova si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované