Hlavní obsah

Glosa: Zemanovo velikášství skrývá slabocha

Glosa Jiřího Přibáně: Zemanovo velikášství skrývá slabocha.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Český právník a sociolog Jiří Přibáň se ve své glose zamýšlí nad velikášským chováním prezidenta Zemana. A přestože to o něm víme, znovu jsme si ho zvolili.

Článek

Dá se ještě vůbec něco říct ke kauze Vrbětice? Není na světě mnoho prezidentů, kteří by zájmy cizí a nepřátelské mocnosti nadřazovali nad zájmy vlastní země. Ale to už o Miloši Zemanovi víme delší dobu.

Není na světě mnoho prezidentů, kteří Ústavu zcela ignorují, nebo si ji vysvětlují po svém a chovají se libovolně, i když podle textu Ústavy mají jasně stanovené povinnosti. Ale to už také víme o Miloši Zemanovi.

Víme o něm i to, že se chová hrubě, vulgárně, a přesto mě nejvíc na celém jeho projevu zarazilo a znechutilo to, jakým způsobem se chová k novinářce, k novinářským profesím, a jakým způsobem jedná s ostatními lidmi. To velikášství totiž skrývá slabocha.

Nejhorší zjištění na kauze Vrbětice je to, že za prezidenta máme slabocha, který se chová velikášsky, hrubě, vulgárně, a také to, že tento prezident, o kterém jsme to již delší dobu věděli, byl znovu zvolen. Co to vypovídá o zemi, ve které byl znovu zvolen, to je otázka mnohem závažnější.

Celou glosu Jiřího Přibáně si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované