Hlavní obsah

Glosář o fotbalové reprezentaci: Smysl katarské mise moc nechápu, říká Hošek

Do glosáře Luďka Mádla tentokrát přišel jako host Jiří Hošek. Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Tradiční fotbalový glosář se věnuje zájezdu české fotbalové reprezentace do Kataru a barážovým zápasům o postup na MS 2018.

Článek

Dvě velmi rozdílné sestavy poslal trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím v Kataru do zápasů proti Islandu a domácímu výběru. Oba zápasy Češi vyhráli, přesto Jiří Hošek, někdejší zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Londýně, říká, že smysl této akce z hlediska budování českého týmu příliš nechápe.

„Jarolím je teď v naprosto opačné situaci než na začátku svého působení u národního týmu,” upozorňuje v glosáři Luděk Mádl, fotbalový reportér Seznam Zpráv.

V létě 2016 , kdy po Euru skončilo v reprezentaci hned několik opor, měl Jarolím jen pár týdnů na to, aby dal jako nový kouč dohromady zcela novou sestavu. Zato nyní může hledat správnou DNA týmu vlastně až do jara 2019, kdy startuje kvalifikace na Euro 2020.

Proto podle Mádla opět dává šanci širokému spektru hráčů a ladí věkovou strukturu týmu tak, aby byl v plné síle na šampionátu v roce 2020.

Jak Hošek s Mádlem glosují průběh baráže o postup na mistrovství světa? Proč na velké akci opět budou scházet Nizozemci? A v čem se fatálně mýlil Marco van Basten, když nechápal rozhodnutí Hakima Ziyecha? Odpovědi najdete ve videu nad tímto textem.

Reklama

Doporučované