Hlavní obsah

Gól proti Slovensku patří mezi nejhezčí v mém životě. V AS Řím chci dokázat, že mám na základ, říká Schick

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Patrik Schick promluvil o reprezentaci a budnoucnosti v AS Řím.Video: Karolína Bulisová, SNTV

 

Reklama

Gól v Lize národů v zápase proti Slovensku, nový reprezentační trenér Šilhavý a budoucnost v AS Řím – nejen o tom promluvil dvaadvacetiletý fotbalový útočník a talent českého fotbalu Patrik Schick.

Článek

Gólem ve 32. minutě rozhodl Patrik Schick federální derby, jeho trefu ocenil i slovenský brankář Martin Dúbravka. Jako jednu z nejpovedenějších tref své kariéry hodnotí svůj gól i samotný útočník české reprezentace. „Ten gól patří mezi jeden z nejhezčích, co jsem dal. A navíc jsem ho vstřelil v důležitém zápase proti Slovensku,“ popsal Schick moment z pondělního zápasu pro agenturu SNTV.

Pozitivně Schick vidí změnu reprezentačního trenéra. V polovině září vystřídal Karla Jarolíma Jaroslav Šilhavý. Ač se podle Schicka nezměnilo k lepšímu vše najednou, v české reprezentaci podle něj panuje lepší atmosféra. „Myslím si, že se teď vyčistilo klima. V týmu je zdravější atmosféra. Chtěli jsme začít hrát jednodušeji, od základních věcí, a postupně na tom pracovat a hru zdokonalovat.“

V reprezentaci patří dvaadvacetiletý Schick mezi nejdůležitější hráče. Oproti tomu v AS Řím tolik prostoru nedostává. A to i přesto, že jde o nejdražšího hráče v historii tohoto italského klubu. Minulé léto za něj Řím zaplatil skoro jednu miliardu korun. Do sestavy se ale přes Edina Džeka dostává těžko a v minulosti přiznal, že minuty na hřišti mu chybí.

„Je jednoduché říct, že když se nedaří, tak chci odejít. Ale takový já nejsem, nechci se vzdávat. Sám vím, na co mám a na co nemám. Stále věřím v to, že se v AS prosadím,“ popsal Schick svou situaci.

Bosenský útočník Edin Džeko je velmi dobře známý i v Česku, kde před deseti lety hrál za Teplice. Nevraživost mezi sebou ale Schick s Džekem necítí. „S Edinem jsme kamarádi. Rivalita mezi námi bude vždycky. Hrajeme na jednoho útočníka, takže hrát může jenom jeden. Ale je to zdravá rivalita, neděláme si naschvály. Mluvíme spolu česky. Edin toho za sebou má hodně a já se od něj mám co učit.“

Na celý rozhovor s fotbalovým útočníkem Patrikem Schickem, například o šancích české reprezentace na postup na mistrovství světa, se podívejte v úvodním videu.

Prestižní italský deník Gazeta dello Sport označil před startem letošní sezony Patrika Schicka za nejlépe připraveného útočníka AS Řím. Český útočník po špatné sezoně zaujal netradiční přípravou: V Praze trénoval s hokejovými reprezentanty. Co o něm a jeho zdraví říká jejich kondiční kouč? Podívejte se ve videu.

Patrick Schick je dosud nejdražší posilou v historii AS Řím. Přišel čas, aby slavnému klubu potvrdil, že se více než miliardová investice může vyplatit.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované