Hlavní obsah

Golfistka Spilková obhajuje v Maroku titul. Na náročném hřišti chce ale hlavně projít cutem

Spilková vstoupila do sezony 12. místem v Austrálii. Letos se představí i na US Open.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

„V Rabatu je hřiště dost úzké. Má hodně tvarovaných jamek a určitě to není jedno z nejlehčích hřišť, na kterých jsem hrála,“ říká v rozhovoru Spilková.

Článek

Nejlepší česká golfistka Klára Spilková se po roce znovu představí na turnaji v marockém Rabatu. A má na něj jen ty nejlepší vzpomínky. Loni na Lalla Meryem Cupu získala svůj první titul na evropské túře. Díky tomu v celkovém žebříčku obsadila čtvrté místo.

„V Rabatu je hřiště dost úzké. Má hodně tvarovaných jamek a určitě to není jedno z nejlehčích hřišť, na kterých jsem hrála. Takže bych hlavně ráda prošla cutem,” řekla před turnajem Spilková.

Do nové sezony vstoupila Spilková se solidními výsledky. V Austrálii si v únoru na Canberra Classic došla pro 12. místo. Na turnaji druhé evropské túry ve Francii skončila desátá. V loňském roce si vybojovala kartu na americké turnaje Symetra Tour a letos se na některých z nich chce představit. Zvlášť proto, že v kalendáři Ladies European Tour jsou mezi turnaji dlouhé pauzy.

„Letos bych chtěla startovat i v Americe na Symetra Tour, abych mohla kalendář zkombinovat s Ladies European Tour, kde bude více turnajů zase až v srpnu,” dodala Spilková.

Letos může nejlepší česká golfistka hrát v klidu. Právo startovat na Ladies European Tour má i pro příští sezonu. V aktuálním ročníku se představí na jednom z pěti největších světových turnajů - americkém majoru US Open.

Turnaj v Rabatu začíná ve čtvrtek. Vítězku Lalla Meryem Cupu budeme znát v neděli.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované