Hlavní obsah

Gott bude pochován na hřbitově, kde leží i komunistický prezident Novotný či legenda undergroundu Mejla Hlavsa

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Takto se lidé loučili s Karlem Gottem na Žofíně

Reklama

Vdova po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi Ivana zveřejnila místo posledního odpočinku svého muže. Bude jím hřbitov na pražských Malvazinkách.

Článek

Spekulace, že Karel Gott bude pochován na Slavíně, se nepotvrdily. Jeho manželka Ivana zveřejnila v pátek, že sám Gott si jako místo posledního odpočinku vybral hřbitov v Praze Na Malvazinkách.

„Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma. Věřím, že vy, kteří jste ho měli rádi, si cestu k němu vždy najdete. Až to bude aktuální, ráda vám sdělím konkrétní místo,“ uvedla Gottová v prohlášení zveřejněném na oficiálních webových stránkách.

Poděkovala za projevy soustrasti, které jí stále přicházejí.

„Vaše slova podpory jsou pro naši rodinu, v těchto nesmírně těžkých časech, velkým povzbuzením.“

Karel Gott bude pohřben na stejném hřbitově jako leží bývalý československý prezident Antonín Novotný. Kovaný komunista, který byl v době Pražského jara vystřídán generálem Ludvíkem Svobodou. Nedaleko je ovšem pochován také Milan „Mejla“ Hlavsa z The Plastic People of the Universe.

Kromě toho na Malvazinkách odpočívají i spisovatelé Ondřej Sekora, duchovní otec Ferdy Mravence, nebo Jakub Arbes či básník Egon Bondy.

Hrob zde má také divadelní režisér bytostně spjatý s Divadlem Na zábradlí Petr Lébl, který svůj život ukončil předčasně v roce 1999 nebo prvorepublikový herec a sochař Ferenc Futurista.

Reklama

Související témata:

Doporučované