Hlavní obsah

Graffiti na Karlově mostě je zpět? Ne, ve skutečnosti nikdy nezmizelo

Kolik je na Karlově mostě různých graffiti a malůvek? Podívejte se na video, spočítali jsme je.Video: Janek Rubeš, Honza Mikulka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Je to víc než sedm měsíců, co se na jednom z pilířů Karlova mostu objevilo obří graffiti. Celá kauza vyvolala bouři reakcí, stvořila nové padouchy a hrdiny a skončila happy endem. Nebo ne?

Článek

Zatímco mediální pozornost směřovala na pilíř, na most samotný se trochu zapomnělo. Po zveřejnění fotografie s nejnovějším růžovým kouskem si většina diskutujících myslela, že se jedná pouze o křídu.

Můžeme vás ujistit, že křídou to bohužel není. A zároveň to rozhodně není jediná „čmáranice“, která se na mostu nachází. My jsme jich napočítali více než dvě desítky, od nesmyslných malůvek po větší nápisy a zamilované vzkazy.

„Zamilovaný“ vzkaz na Karlově mostě.

V Praze ale přece jen existuje jedno místo, které je s turismem a malováním úzce spojené – zeď Johna Lennona. Ta se však v poslední době stala terčem nájezdů opilých skupinek, které na ni sprejovaly oplzlé obrázky. V říjnu ji proto vlastník zdi Řád maltézských rytířů zakryl a rozhodl se z ní vytvořit venkovní galerii, která bude připomínat výročí sametové revoluce. Jestli se to povedlo, necháme na vás.

Ze zdi Johna Lennona v Praze se stala „venkovní galerie“.

Anketa

Reklama

Doporučované