Hlavní obsah

Gránský, Holišová nebo Poullain. Známé tváře řekly ne rakovině na charitativním koncertě

Charitativní koncert Hvězdy Andělům pomohl dobré věci. V rámci prvního ročníku sami diváci spustili informační portál.Video: Barbora Marková

 

Reklama

David Gránský, Chantal Poullain nebo Hana Holišová. Ti všichni podpořili první ročník charitativního koncertu Hvězdy Andělům. Svým vystoupením pomohli rodinám a hlavně pacientům, kteří se perou se zákeřnou rakovinou.

Článek

Projekt se před několika měsíci zrodil v hlavách Rostislava Šroma a Nikoly Skondrojani, kteří se tehdy rozhodli spustit nový informační portál. Vytvořili tak prostor, kde jsou na jednom místě pohromadě organizace, které pomáhají pacientům s rakovinou, jejich rodinám a blízkým.

„Rosťa Šrom přišel s tím nápadem, chtěl pomáhat, takových lidí je míň a míň a strašně se mi to líbilo, když potřeboval zaštítit, já jsem byla strašně ráda. Já jsem strašně šťastná, že se to povedlo a všichni ti umělci vzadu jsou úžasní,“ popisuje patronka večera Chantal Poullain. Výtěžek z večera totiž pomohl nejen Nadačnímu fondu Amélie, ale i Nadaci Archa Chantal.

Právě známá šansoniérka a bývalá partnerka Bolka Polívky ví, jak těžký je život s rakovinou, se zákeřnou nemocí se potkala hned dvakrát.

„Já vezmu to, co je v mém životě negativní a bolestivé, a vždycky se snažím na tom najít to pozitivní. A to se mi potvrdilo i když jsem bojovala za jiné ženy, pracovala s nimi nebo když jsem psala knížku. Aby mi to dalo sílu. Já jsem pracovala maximum, co jsem mohla, používala jsem divadlo a všechno, ale pozitivním způsobem,“ vzpomíná na těžké okamžiky.

Dobrou věc se rozhodl podpořit i muzikálový herec Peter Pecha. S držitelem Thálie za roli v muzikálu Rocky si zazpívala třeba Hanka Holišová nebo David Gránský.

Kdo všechno na koncertě nechyběl? A kdo si s sebou na jeviště vzal anděla strážného? Podívejte se na video. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované