Hlavní obsah

Greenpeace sochou zablokovalo sídlo Coca-Coly, její lahve znečišťují oceány

Hnutí Greenpeace postavilo před vstup do sídla Coca-Coly těžkou sochu.

 

Reklama

Coca-Cola byla krokem aktivistů překvapena. Podle Greenpeace společnost ročně vyprodukuje více než 100 miliard kusů plastových lahví.

Článek

Rodinnou idylku na pláži kazí skupinka racků, kteří kolem požírají plastový odpad. Právě takovou situaci zobrazovala socha vážící zhruba dvě a půl tuny, jíž aktivisté z Greenpeace zablokovali vchod do sídla společnosti Coca-Cola v Londýně. Chtěli tak upozornit, že v dostatečné míře nebrání znečištění oceánů plastovými lahvemi.

Tweet: Jsme před sídlem Coca-Coly v Londýně. Bojujeme za to, aby produkovali méně plastových lahví, které znečišťují oceány.

Důvody, proč se hnutí rozhodlo k takovému kroku, uvedlo v prohlášení. Za zlé má Coca-Cole například to, že ročně vyprodukuje a prodá víc než 100 miliard plastových lahví. PET lahve také tvoří 60 procent obalů, ve kterých se produkty Coca-Coly prodávají. Jen 7 procent z nich je ale vytvořeno z recyklovaného plastu.

Coca-Cola kritiku ze strany aktivistů nečekala. „Jsme zklamaní kroky Greenpeace. Obzvlášť, když jsme s nimi spolupracovali na nové strategii udržitelného obalování produktů,” reagovala firma prohlášením. 

Reklama

Související témata:

Doporučované