Hlavní obsah

Greta projevila smysl pro humor, na Twitteru si změnila jméno

Foto: twitter.com/gretathunberg

Twitterový profil aktivistky Grety Thunbergové.

Reklama

Švédská aktivistka se proslavila po celém světě svým hnutím Fridays for Future, které sdružuje studenty bojující proti klimatické změně.

Článek

Ekologická aktivistka Greta Thunbergová už na sebe dávno nepoutá pozornost jen během klimatických protestů. Své rostoucí fanouškovské základny Švédka ráda využívá na twitterovém profilu.

Veřejnost pobavila naposledy v pátek, když si na Twitteru změnila jméno z Grety Thunbergové na Sharon. Reagovala tak na nedávno odvysílaný díl britské soutěže Celebrity Mastermind. Informoval o tom britský The Guardian.

Během televizní soutěže moderátor pokládá hostovi vědomostní otázky napříč tematickým spektrem. Ve čtvrtek se do horkého křesla usadila herečka Amanda Hendersonová.

V průběhu soutěže se moderátor Amandy zeptal, jak se jmenuje známá náctiletá klimatická aktivistka. Herečka vytřeštila oči, zavrtěla hlavou a zkusmo zahádala jméno Sharon.

Amandin přešlap se stal bezprodleně hitem internetu. Na Twitteru má několikavteřinový záznam televizní soutěže více než šest milionů zhlédnutí.

Video se brzy dostalo i k samotné Gretě, která na Twitteru, v den svých 17. narozenin, reagovala na humorný incident změnou jména.

Milá, ale špatně informovaná

Švédka si na sociální síti ráda dělá legraci sama ze sebe a snaží se přetavit kritiku ve vlastní úspěch.

V prosinci o ní hovořil brazilský prezident Jair Bolsonaro. A ne příliš lichotivě, když ji označil za spratka, kterému média dávají příliš prostoru. Greta pohotově připsala slovo pirralha (brazilsky spratek) ke svému twitterovému účtu.

V říjnu o Gretě mluvil zase ruský prezident Vladimir Putin. „Je milá, ale velmi špatně informovaná,“ řekl tehdy Putin na jedné moskevské konferenci.

Nejznámější twitterovou šarvátkou se pak stal zářijový střet mezi Gretou a Donaldem Trumpem.

Americký státník na síti sarkasticky reagoval na Gretin emotivní projev na klimatickém summitu OSN. „Zdá se to být velmi šťastná, mladá dívka, která se těší na svou zářnou a skvělou budoucnost,“ napsal Trump.

Švédka později k popisu svého twitterového profilu napsala: „Velmi šťastná dívka, která se těší na svou zářnou a skvělou budoucnost.“

Reklama

Doporučované