Hlavní obsah

Guardiola obhájil titul, Bundesliga vítěze pozná až v posledním kole

Sledujte magazín Top Fotbal, který reflektuje to nejlepší ze čtyř elitních evropských soutěží.Video: Seznam

 

Reklama

Uplynulý víkend definitivně rozhodl o dalším fotbalovém mistrovi. Manchester City o víkendu zvládl porazit Brighton, a obhájit tak po roce opět titul v Anglii. Liverpoolu nestačila ani výhra nad Wolverhamptonem a 97 bodů, které tým Jürgena Kloppa v končící sezoně uhrál. V Bundeslize se rozhodne stejně jako v Anglii až v posledním kole.

Článek

Premier League

Manchester City zvládl poslední výzvu a dokázal vyhrát na Falmer Stadium v Brightonu 4:1. Pep Guardiola tak po roce opět obhájil titul. Manchester City slaví už šesté vítězství v Premier League v historii. Liverpool bojoval statečně, i s jednou jedinou prohrou za celou sezonu (právě vzájemný zápas proti City ze 3. ledna) nakonec o bod zaostal.

Z posledních 119 sezon Premier League by Liverpoolu letošní zisk bodů stačil na titul přesně ve 117 případech. Jedinými výjimkami jsou loňský a letošní rok, kdy Jürgenu Kloppovi zavařil Pep Guardiola. V modré části Manchesteru by se zase v příštích desetiletích chtěli co do počtu získaných titulů vyrovnat svým červeným rivalům. Ti jich mají 20, poslední ze sezony 2012/13, Citizens i s tímto „pouze” šest.

Bundesliga

Na rozuzlení situace v Německu ještě stále čekáme. Bayern o víkendu jen remizoval s Lipskem bez branek, a ještě tak o týden prodloužil drama. Dortmund totiž ve vyhecovaném zápase vyhrál nad Düsseldorfem 3:2 a na Bayern ztrácí jen dva body.

Za Brémy odchytal celý zápas Jiří Pavlenka, jeho spoluhráč Theodor Gebre Selassie se ve 25. minutě zranil a musel střídat. Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas za Hoffenheim právě v Brémách, všichni Češi se tedy o víkendu setkali na jednom trávníku.

La Liga

Ve Španělsku už je o titulu rozhodnuto, už před dvěma týdny si prvenství zajistila Barcelona. V Lize mistrů nedokázala odolat demolici Liverpoolu, ten ale zase nemá ligový titul. O víkendu Barca porazila bez větších problémů Getafe 2:0. Madridské kluby ale příliš neslavily, Atlético remizovalo se Sevillou 1:1 a Real utrpěl zahanbující porážku od San Sebastiánu 1:3.

Serie A

I v Itálii už je mistr známý, poosmé za sebou vyhrál titul Juventus, a zbytek ligy se tak v podstatě dohrává. I tak ale korunovaný mistr o víkendu prohrál s AS Řím 2:0, AC Milán si pak odvezl body z Florencie za výhru 1:0 a Lazio vyhrálo na Sardinii.

Reklama

Doporučované